Şener: Bu ülkenin yüzde 60'ı doğruyu biliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-17-2010 (15:34)   Son Mesaj: 10-17-2010 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 757  

    10-17-2010

    Şener: Bu ülkenin yüzde 60'ı doğruyu biliyor

    Şener: Bu ülkenin yüzde 60'ı doğruyu biliyor


    Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Bu ülkedeki seçmenin yüzde 60'ı etkili bir fısıltıyla doğrunun nerede olduğunu görür ve Türkiye Partisi'ni iktidara taşır'' dedi.

    Şener, parti genel merkezinde düzenlenen ''Ankara Bölge Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, iktidarın politikalarını eleştirdi.
    Türkiye'de ''Eski siyaset anlayışı'' olarak tanımladığı ''Ayrıştırmaya ve yandaşlığa dayalı'' bir siyaset anlayışının hakim hale geldiğini savunan Şener, Türkiye Partisi dışındaki partilerin bu yaklaşım içinde hareket ettiklerini iddia etti.

    İktidarın izlediği politikalar ile Türkiye'nin sorunlarını çözemediğini giderek de artmasına neden olduğunu ileri süren Şener, özellikle ekonomi alanında halka doğruların söylenmediğini iddia etti.

    Emeklilere açlık sınırı altında maaş artışı yapıldığını, bunun ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ''müjde verir gibi'' duyurulduğunu savunan Şener, ''Gerçekten emeklinin durumunu düzeltmiş olsaydı bir saat konuşmasına gerek yoktu. Bir kelime söylerdi, emekli de ona 'helal olsun' derdi. Emekliler bir şey diyemediler ama kahroldular. Emeklileri hayal kırıklığına uğratmak için günler öncesinde duyurular, anonslar yapan bir başbakan sadece bizde var'' dedi.

    İşsizlik konusuna da değinen Şener, Türkiye'nin 2001 ekonomik krizinde karşı karşıya kaldığı işsizliğin bugün yaşanandan daha düşük olduğunu iddia etti. Şener, tarımda ve hayvancılıkta da büyük sıkıntılar yaşandığını belirterek, ''Önümüzde Kurban Bayramı var. Eğer hayvan ithalatı yapılmazsa bayramda vatandaş kesecek kurban bulamayacak. İktidarın memleketi getirdiği nokta bu'' diye konuştu.

    Şener, iktidarın yanlış uygulamalarıyla ekonomi politikalarını yabancılaştırdığını ifade ederek, ''Mevcut iktidar, uluslararası sermayenin bir formülüdür. Uyguladığı politikalar yabancı çıkarlarına göre şekillenmektedir'' dedi.

    Ülkenin acilen iktidar yapısının değişmesine ihtiyacı olduğunu kaydeden Şener, partilerinin bu ihtiyaçtan doğduğunu ve her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Şener, ''Türkiye Partisi'nin milletvekili seçimlerinde de belediye başkanı seçimlerinde de ara seçimlerde de genel seçimlerde de var olacağını'' ifade etti.

    TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin kavramlar üzerinden kavga ettiğini ve Türkiye'yi uçlara çektiğini savunan Şener, ''Makul ve mantıklıdan yana demokrat bir merkez anlayışı arayan seçmen, yüzde 60'dan aşağı değildir. Bu seçmen manipüle edilerek sağa, sola çekilmiş olabilir ama siz doğruyu söylerseniz, hatırlatırsanız insanlar doğruyu bulur. Sadece fısıldayacaksınız. Bu ülkedeki seçmenin yüzde 60'ı etkili bir fısıltıyla doğrunun nerede olduğunu görür ve Türkiye Partisi'ni iktidara taşır'' şeklinde konuştu.

    Şener, partililer genel seçimlere kadar olan süreyi iyi değerlendirmelerini ve etkili bir çalışma yürütmelerini de istedi.




    Şener: Bu ülkenin yüzde 60'ı doğruyu biliyor Yorumları