Eroğlu: 70 yılda yapılamayanları 7 yılda yaptık   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-14-2010 (18:35)   Son Mesaj: 05-13-2012 (14:34)    Cevap: 1    Gösterim: 1011  

    10-14-2010

    Eroğlu: 70 yılda yapılamayanları 7 yılda yaptık

    Eroğlu: 70 yılda yapılamayanları 7 yılda yaptık


    Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sulama projelerinde 70 yılda yapılamayanları 7 yılda yaptıklarını söyledi. Eroğlu, "Manyas projesi biz olmasaydık 50 yılda bitirilemezdi.'' dedi.

    Eroğlu, Balıkesir'in Manyas ilçesindeki DSİ şefliğinin bahçesinde düzenlenen Manyas Ovası Sağ Sahil Sulaması'nın temel atma töreninde, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Pakistan'da bulunduğunu, ülkenin sel baskınlarından ciddi biçimde etkilendiğini yerinde gördüklerini belirtti.
    Pakistan için devlet, bakanlıklar ve Kızılay olarak Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını ifade eden Eroğlu, ''Bu yaraların sarılması için elimizden gayreti göstereceğiz. Bizim Pakistan'a vefa borcumuz var. İstiklal Savaşı'nda bütün Pakistanlılar, önemli miktarda yardım gönderdi. Hatta kadınlar, kollarındaki bilezikleri bile gönderdi'' dedi.

    Pakistan'ın 1999 Marmara depreminde de Türkiye'ye yardımda bulunduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin de zor durumda olan Pakistan'ın yanında olduğunu bildirdi.

    Eroğlu, Başbakan Erdoğan ile ''10.10.2010'' tarihinde, yapılan 130 tesisin ancak 10'unu açabildiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

    ''Çok tesis yaptık, ancak 10'unu açabildik. Bunların en büyüğü olan barajı Başbakanımızla birlikte açtık. Hiçbir hükümet döneminde aynı anda 130 tesisin bir düğmeye basılarak açıldığı görülmemiştir. Bu, ilk defa hükümetimiz döneminde gerçekleştiriliyor. Hatta bazı tesislerin açılışına Başbakanımız vakit bulamadığı için gidemiyor. Yaptığımız yatırımlarla Balıkesir'in havası, çevresi ve suyu değişti. Bütün bakanlıklarımız yatırım yapıyor. Sadece Sağlık Bakanlığı 104 milyon liralık yatırım yaptı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 310 milyon liralık hayvancılık desteği verdi. Ulaştırmada da yatırımlar yaptık. Ulaştırma Bakanlığı, il genelinde, 2009'un sonuna kadar 618 milyon liralık yatırımda bulundu. 237 kilometre bölünmüş yol yaptık. Bu yollar yapılmadan önce bölgeye gelmek meseleydi. Yoğun trafikten dolayı Balıkesir'e gelmek zordu. Ama duble yollarımız var. Eksik olan bölümleri de tamamladığımızda Balıkesir, ülkemizin önemli hassas noktalarından olacak.''

    -''41 YILDA BİTECEK PROJELERİ SONUÇLANDIRDIK''-

    Balıkesir'de eğitim alanında 1553 adet derslik yapımının tamamlandığını belirten Eroğlu, ''Daha önce okullar açıldığında öğrencilerin önlerine kitapları konulmuyordu. Velilerimiz ve öğrencilerimiz kitabı nereden bulacaklarını bilmiyorlardı. Başbakanımızın talimatıyla birlikte 2003'ten bu yana çocuklarımız okullara gittiğinde kitapları önlerinde buluyorlar'' dedi.

    Bakan Eroğlu, TOKİ'nin Balıkesir'de 9 proje hazırladığını ve bunların yüzde 90'ının bittiğini ifade ederek, ilde 3082 konut inşa edildiğini anlattı.

    KÖYDES Projesi kapsamında bütün köylere 5 milyar lira gönderdiklerini vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

    ''Balıkesir de bu projeden yararlandı. 2009 sonu itibarıyla Balıkesir köylerine 70 milyon lira para aktarıldı. Köylerimizin içme suyu ve yol sorunlarını çözdük. Bundan önce Balıkesir'in içme suyu yoktu. Başbakanımız, Balıkesir'in içme suyuyla bizzat kendisi ilgilendi. Yaptığımız yatırımlarla Balıkesir'in 2050 yılına kadarki içme suyu sorununu gidermiş olduk. Balıkesir'in 3 milyon metreküplük su ihtiyacını biz karşıladık. İktidarımız öncesinde temeli atılıp tamamlanamayan birçok yatırımı biz bitirdik. Yıldırım hızıyla Balıkesir'in yarım kalan projelerini bitirdik. Bu projeler 41 yılda biterdi, ama bizim iktidarımızda bu projeleri sonuçlandırdık. Sulama projelerinde 70 yılda yapılamayanları 7 yılda yaptık. Manyas projesi biz olmasaydık 50 yılda bitirilemezdi.''

    -''YARASALARA DUYDUĞUMUZ SAYGIDAN DOLAYI...''

    Manyas Barajı'nı bitirdiklerini, Sağ Sahil Projesi'ne de start verdiklerini anlatan Eroğlu, Sol Sahil Projesi'ni de yakında ihale edeceklerini bildirdi.

    Eroğlu, Manyas Koçoğlu Sulama Projesi'ni de uygulamaya koyacaklarını belirterek, şunları söyledi:

    ''Bunun ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak, gerekli talimatı verdim. Havran Barajı da değer verdiğimiz projelerden birisi. Sırf yasalara duyduğumuz saygıdan dolayı barajdaki su tutmayı bir yıl beklettik. Yarasaların barınması için yeni mağaralar yaptık. Bu, dünyaya örnek bir proje oldu. Bunun için 3 milyon lira harcadık. Önümüzdeki günlerde Havran ve Manyas barajlarının açılışını Başbakanımız yapacak. Havran Sulama Projesi'nin ihalesini de en kısa zamanda yapacağız. Yapım çalışmaları devam eden diğer sulama projelerini yakından takip ediyoruz. Bakanlık olarak sulama projeleri ve taşkınları korumanın dışında da önemli çalışmalar yapıyoruz. Balıkesir genelinde ağaçlandırma seferberliği başlattık. Geçen yıl Balıkesir'de 12.400 hektarlık alanda ağaçlandırma programımız vardı, 15.300 hektarlık alanda ağaçlandırma yaptık. 1 milyon 375 bin fidanı toprakla buluşturduk. Balıkesir, 2009 yılında en fazla ağaçlandırma yapılan ilk üç içinde bulunuyor.''

    Bunların dışında yol kenarları okul bahçeleri ve cami avlularını da ağaçlandırdıklarını söyleyen Eroğlu, kurumlara ve belediyelere istedikleri kadar ücretsiz fidan desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün de yatırımlarının sürdüğünü vurgulayan Eroğlu, ''Yeni cihaz alımları yaptık. Yurt dışından ve ülkenin çeşitli yerlerinden gelecek kişiler, hava durumunu buradan öğrenecekler. Bu kapsamda 10 ilçede 10 istasyon kurduk. Otomatik gözlem istasyonu... Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor'' diye konuştu.

    Eroğlu, Balıkesir milletvekillerinin yatırımlar konusunda kendilerini hiç boş bırakmadığını belirterek, "milletvekillerinin Balıkesir'in derdiyle dertlendiğini" vurguladı.

    -''PROJE 1 HAZİRANDA BİTİRİLECEK'' SÖZÜ-

    Manyas Sağ Sahil Sulama Projesi kapsamında 10.858 hektarın sulanacağını anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

    ''Bu projeyi yap-işlet-devlet modeliyle yapmaya karar vermiştik. Ancak bu projenin zaman alacağı ve yük getireceğini düşünerek bakanlık bütçesiyle yapmayı uygun gördük. Manyas Ovası Sulama Projesi en modern sistemle yapılacak. Bakanlık olarak artık ülke genelinde ilkel sulama yöntemlerini bıraktık modern sulama yapıyoruz. Bu projede toplulaştırma çalışmalarına destek verin. Bu çalışmalar da bakanlığımız tarafından yapılacak.''

    Eroğlu, 2014 yılının ekim ayında bitirilmesi planlanan Manyas Sağ Sahil Projesi'nin yüklenici firma yetkilisini yanına çağırarak, tarımsal faaliyetlerin yaz aylarında yoğun olduğunu belirterek, çalışmaların daha erken bitirilmesini istedi. Yetkililer de Bakan Eroğlu'na, projeyi 1 Haziranda bitirme sözü verdi.

    Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, Manyas Ovası Sağ Sahil Sulaması, Çanakkale-Yenice İlçe Merkezi Köy Mezarlık ve Uzunsu Dereleri Taşkın Koruma Tesisi, Çanakkale-Gelibolu Süleymaniye Köyü Taşkın Koruma Tesisi'nin temelini attı, ayrıca Balıkesir Ortaca Göleti Sulaması'nı hizmete açtı.

    Eroğlu, daha sonra programa katılan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Akif Özkaldı ve diğer ilgililerle birlikte çiçek ve fidan dikti.




    Eroğlu: 70 yılda yapılamayanları 7 yılda yaptık Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  05-13-2012, 14:34


    ben böyle şantiye görmedim yemek hanelerinde ne cayı ne sekeri ne suyu var her sey düzensiz ve işçilerin sigorta girişleri ve maasları bile doğru düzgün ödenmiyor ve b sekilde düzensizlik olmaz
    rahman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) rahman Ziyaretci