SDÜ 'tek tip başörtüsü' hazırlıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-14-2010 (16:51)   Son Mesaj: 10-14-2010 (16:51)    Cevap: 0    Gösterim: 757  

    10-14-2010

    SDÜ 'tek tip başörtüsü' hazırlıyor

    SDÜ 'tek tip başörtüsü' hazırlıyor


    SDÜ'de 'tek tip başörtüsü' konusunda bir çalışma başlatıldı. Çalışmanın tamamlanması ile birlikte öğrencilerin 'tek tip başörtüsü' ile derslere girebileceği belirtildi.

    Üniversitelerdeki kılık kıyafet serbestliği konusu geçtiğimiz günlerde İstanbul Üniversitesi'nde sınav günü bir öğrencinin kılık kıyafeti nedeniyle sınıftan çıkarılmasını üzerine yeniden gündeme geldi. Yükseköğretim Kurulu(YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, başörtüsü sorunu konusunda yasal bir değişikliğe gerek olmadığını belirterek, sorunun konsensüsle çözülebileceğini belirtmişti.
    Özcan, halen 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nda bulunan ve 'Yürürlükteki kanunlara aykırı olmamak kaydı ile yükseköğretim kurumlarında kılık ve kıyafet serbesttir' ifadesinin yer aldığı ek 17. maddeyi hatırlatarak şu görüşlere yer vermişti: "Ek 17. madde orada duruyor zaten. Herkesin istediği kıyafetle girebileceğini söylüyor. Yasal değişikliğe gerek yok. Kanun maddesi budur." açıklamasında bulunmuştu.

    Açıklama sonrasında hükümet ve muhalefet arasında başörtüsü sorunun çözümüne yönelik tartışmalar devam ederken üniversitelerden farklı uygulamalar gelmeye başladı. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, konuya ilişkin bir çalışma içinde olduklarını belirterek, "Sorunun çözümüne yönelik bir çalışmamız var. Bu konuda bir maket hazırlattım. Ancak bunu önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

    Baydar, iki yıl önce tekrar gündeme gelen başörtüsü sorunu konusunda yasaklayıcı tutumunu sürdürerek, yasalara karşı gelemeyeceğini açıklamıştı. Başörtülü bazı öğrenciler ise güvenlik görevlileri tarafından kapıdan geri çevrilmeleri üzerine haftalarca oturma eylemi yaparak olayı protesto etmişti.




    SDÜ 'tek tip başörtüsü' hazırlıyor Yorumları