İstediğiniz Windows 7 sürümüne ulaşın   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-14-2010 (10:42)   Son Mesaj: 10-14-2010 (10:42)    Cevap: 0    Gösterim: 748  

    10-14-2010

    İstediğiniz Windows 7 sürümüne ulaşın

    İstediğiniz Windows 7 sürümüne ulaşın
    Microsoft, Vista ile birlikte tek disk üzerinden tüm versiyonları kullanabilme özelliğini bizlerle tanıştırmıştı. Bu özellik, kağıt üzerinde Windows 7'de olmasa da, bakalım hangi yöntemlerle elde edilebilir...


    Microsoft, 2009'un son çeyreğinde Windows 7'yi yayınladığı dönemde, oldukça olumlu eleştiriler almıştı. Windows 7, işletim sistemleri dünyasında kısa sürede başarılı bir noktaya erişmiş, kullanıcıların da büyük beğenisini kazanmıştı. Vista deneyiminden sonra Windows 7, Microsoft'a da derin bir nefes aldırmıştı.


    Windows 7 birçok açıdan Vista'dan daha iyi bir işletim sistemi olarak biliniyor. Gerek kağıt üzerinde gerekse de kullanıcı deneyimlerine dayanarak Windows 7'nin daha üstün olduğunu söyleyebiliriz. Ne var ki bir noktada Windows 7, Vista'da var olan bir özelliği bünyesinde barındırmamasıyla büyük eleştiri topluyor.


    İstediğiniz Windows 7 sürümüne ulaşın

    İstediğiniz Windows 7 Sürümüne Ulaşmak İçin Tıklayınız


    Mevzubahis özelliğin adı Universal Disc. Türkçe adıyla evrensel disk. Bu evrensel disk, kullanıcılara tek bir Windows Vista disk'i üzerinden tüm Vista sürümlerini kullanabilme özelliğini sağlıyor.

    Evrensel Disk Oluşturmak

    Diyelim ki Vista'nın Home Premium sürümünü kullanıyorsunuz, fakat sonra Vista Ultimate'e geçmek istediniz. Bu durumda Ultimate sürüme ait bir seri numarası ile Ultimate yükseltmesini yapabiliyorduk. Fakat Windows 7'de bu özellikten vazgeçildi ve yine (tıpkı XP'de olduğu gibi) her sürüm için ayrı disk dönemine geçildi.


    Windows 7'de her sürüm değiştirmek istediğimizde, farklı bir disk edinmemiz gerekiyor. Teoride böyle de olsa pratikte bu işlemi gerçekleştirmenin daha kolay bir yolu var. O da kendi Windows 7 Universal Disc'imizi oluşturmak.


    İstediğiniz Windows 7 sürümüne ulaşın
    ei.cfg'yi silerek istediğiniz Windows 7 versiyonunun 30 günlük sürümünü kullanabilirsiniz


    Bunun için Windows 7'yi yükleyeceğiniz ISO'yu açarak, içerisindeki ei.cfg dosyasını silmeniz gerekiyor. Satın aldığımız herhangi bir Windows 7 sürümünün ISO'su içerisindeki ei.cfg'yi silerek, bu evrensel disk'i kolayca oluşturabiliyoruz. İşin detaylarıyla uğraşmak istemeyenler için bir de pratik bir araç mevcut. Bu aracın ismi ei.cfg Removal Utility.

    :: Bu bilgiler işinize yaradı mı?


    SDN - http://shiftdelete.net





    İstediğiniz Windows 7 sürümüne ulaşın Yorumları