Eymür: Kayıtlarda sürpriz isimler var   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-11-2010 (16:56)   Son Mesaj: 10-11-2010 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 632  

    10-11-2010

    Eymür: Kayıtlarda sürpriz isimler var

    Eymür: Kayıtlarda sürpriz isimler var


    Eski MİT Kontterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın makam odasında bulunduğu iddia edilen kasetler nedeniyle ifade verdi. Mehmet Eymür, Avcı’dan şikayetçi oldu.

    Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, ''Devrimci Karargah Örgütü'' soruşturması kapsamında ifade vermek üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi.
    Adliyeye savcı ve hakimlerin kullandığı kapıdan giriş yapan Eymür, ''Devrimci Karargah Örgütü'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık'a yaklaşık 2 saat ifade verdi.

    Eymür, ifadesinin ardından adliyeden ayrıldığı sırada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    ''Dinletilen kayıtlarda neler vardı?'' sorusuna karşılık, ''Valla o kadar çok var ki. Eski kayıtlar'' dedi.

    Kayıtlarla ilgili şikayetçi olduğunu belirten Eymür, ''Kayıtlar neyle ilgili?'' sorusunu da, ''Özel konular da vardı onun için ifade verdim. 1998 yılında falan, eski'' diye yanıtladı.

    ''Hanefi Avcı'nın iddiası var; 'Gözaltına alınmayı bekliyordum kesinlikle bende ses kaydı yok. Görevimden, makamımdan 23 gün önce ayrıldım' diye. Sizce birileri bu kasetleri, Avcı görevden ayrıldıktan sonra ofisine bırakmış olabilir mi?'' diye sorulması üzerine Avcı, ''Onu bilemiyorum. Tabii iş benim işim değil'' dedi.

    Eymür, ''İfade vermeniz için Başbakanlık ve MİT'ten izin var mı?'' sorusunun sorulması üzerine, ''Benim mi? Böyle bir şey için MİT'ten niye izin alacağım ki? Onu yanlış biliyorsunuz'' yanıtını verdi.

    AVCI'YLA BARIŞTIK

    Gazetecilerin ''Hanefi Avcı ile kendisi arasında olan gerginliği'' hatırlattığı ve ''Barıştınız mı?'' diye sorduğu Eymür, ''Evet barıştık'' diye konuştu.

    ''Konuşmalar niçin kaydolmuş?'' sorusuna, ''Onlar eski, o zaman zaten bunun davası bile oldu'' diyen Eymür, ''Kimle konuşmuşsunuz, karşınızdaki kim?'' sorusuna da ''Emniyet müdürleri bile var kayıtlarda'' şeklinde yanıtladı.

    'BAZI İSİMLER BENİ ŞAŞIRTTI'

    Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Eymür, dinleme kayıtlarında şaşırdığı birilerinin de olduğunu sözlerine ekledi.

    Gazeteciler Mehmet Ali Birand ve Fatih Altaylı da aynı soruşturma kapsamında daha önce Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelerek, soruşturma savcısı Kadir Altınışık'a, ''mağdur'' sıfatıyla bir süre ifade vermişti.




    Eymür: Kayıtlarda sürpriz isimler var Yorumları