Cinsel saldırıya cezalar meclise taşındı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-06-2010 (17:37)   Son Mesaj: 07-01-2013 (23:13)    Cevap: 1    Gösterim: 1176  

    10-06-2010

    Cinsel saldırıya cezalar meclise taşındı

    Cinsel saldırıya cezalar meclise taşındı


    BDP İstanbul Milletvekili Sevahir Bayındır, cinsel saldırı ve istismara verilen cezaların artırılmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

    Teklifin gerekçesinde, Türkiye'de cinsel saldırı ve istismarla ilgili hukuki boşluk bulunduğu, bu suçlara verilen cezaların yaptırımının da yetersiz olduğu belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü raporuna göre, 2009 yılında bin 822 cinsel saldırı, bin 253 cinsel taciz suçu işlendiği kaydedilen gerekçede, söz konusu suçlardan dolayı açılan dava sayısının her geçen yıl arttığı ifade edildi. Cinsel saldırının engellenmesinde, ceza yaptırımının artmasının önemli bir adım olacağı görüşü de gerekçede yer aldı.

    Teklif, cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişiye verilen hapis cezasının alt sınırının 2 yıldan 5 yıla, üst sınırının 7 yıldan 10 yıla çıkarılmasını, suçun vücuda organ ya da bir cisim sokulması suretiyle işlenmesi durumunda verilen cezanın alt sınırının 7 yıldan 10 yıla, üst sınırının ise 12 yıldan 15 yıla çıkarılmasını öngörüyor. Teklif, çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi için verilen hapis cezanın alt sınırın 3 yıldan 8 yıla, üst sınırının da 8 yıldan 12 yıla yükseltilmesini düzenliyor.




    Cinsel saldırıya cezalar meclise taşındı Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  07-01-2013, 23:13


    ruh saglıgı bozulmuş kabul edilecek.Avrupa konseyi rest yapın okul başarısına bakın diyor.Biz ugraşamayız.ugraşamazsan ruhsaglıgı bozulmuş kabul edilecek dersin adaletsizlik olacak dersin.Bu bizim zihniyetimiz cinsellik iddia oldumu adaleti düşünemeyiz 15 yıl bide aşagı olamaz adaletsizce dersiniz.oysa düzmece raporlarla insanları içeriye doldurdunuz yetmedi.şimdide raporsuz 15 yıldan az olamaz.sadece iddia bile kendi başına ceza vermeye yeterli yaptınız.adalet bunun neresinde mahkemeye ne gerek var.iddia sahibi iddiasını ispatlamak zorundaydı onu kaldırdınız.delil yoksa sanık yararlanır onu kaldırdınız ama ceza evleri doldu.2005 ten bu yana cinsel suçlarda artma var.kızın biraz arkasında polis alıyor hadi içeri çarptı içeri,dokundu içeri,mektup verdi içeri,buluşmaya çagırdı içeri,belinden tuttu içeri,yakında bakmak bile cinsel istismar olursa şaşırmam.2005 ten bu yana öyle bir zihniyet varkı hava almak bile cinsel istismar olacak.zatenadam tecavüz etmiş haberlerde cinselistismar diyor
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci