İhlas Koleji'nde sertifika heyecanı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-04-2010 (23:52)   Son Mesaj: 10-04-2010 (23:52)    Cevap: 0    Gösterim: 678  

    10-04-2010

    İhlas Koleji'nde sertifika heyecanı

    İhlas Koleji'nde sertifika heyecanı


    Geçtiğimiz yıl Cambridge Üniversitesi İngilizce yeterlilik sınavlarına katılan öğrenciler düzenlenen törende sertifikalarını aldılar.


    Cambridge Üniversitesi Sınav Genel Merkezi (UCLES) tarafından düzenlenen İngilizce Yeterlilik Sınavları"na giren İhlas Koleji öğrencileri, bu yıl da % 100 başarı elde ederek öğretmenlerine ve ailelerine büyük sevinç yaşattılar. İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonunda yapılan törende öğrenciler sevinç ve heyecanı aynı anda yaşadılar.

    Young Learners, KET (Cambridge Key English Test), PET (Preliminary English Test) ve FCE (First Certificate in Engilish) olmak üzere 4 aşamada gerçekleştirilen sınavlara geçen sene İhlas Kolejinden 200 öğrenci katıldı. Dünyanın en prestijli dil sertifikasına sahip olan öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi.

    Öğrencilerle sınav sonrasında yapılan İngilizce röportajlar altyazılı olarak velilere izletildi. Ayrıca her sınav grubu için hazırlanan klipler öğrencilerden ve velilerden büyük alkış aldı. Videoları seyrederken duygusal anlar yaşayan veliler çocuklarını sınava hazırlayan İngilizce öğretmenlerine teşekkür ettiler.

    Yapılan konuşmaların ardından İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Özel Bahçelievler İhlas İlköğretim Okul Müdürü Server Gürsoy ve İngilizce öğretmenleri öğrencilere sertifika ve plaketlerini verdi. Öğrencileri sınavlara hazırlayan öğretmenlere plaketlerini takdim eden İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, yabancı dile verdikleri önemin altını bir kez daha çizerek gösterilen başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Cambridge Üniversitesi sınavlarına katılan öğrenci sayılarının ve alınan başarıların her geçen sene arttığını söyleyen Hami Koç, İhlas Koleji öğrencilerinin bu tür uluslararası sınavlara girmesini çok önemsediklerini ifade etti. Dil eğitiminin asıl amacının hedef dilde iletişim kurma becerisini geliştirmek oduğunu belirten Koç, "Bu beceriyi çoktan seçmeli veya boşluk doldurmalı sınavlarda ölçmek imkânsız. Bu yüzden öğrencilerimizi dinleme ve konuşma becerilerinin de ölçüldüğü uluslararası sınavlara hazırlıyoruz." dedi.




    İhlas Koleji'nde sertifika heyecanı Yorumları