Kılıçdaroğlu'nu umutlandıran çalışma   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-01-2010 (23:38)   Son Mesaj: 10-01-2010 (23:38)    Cevap: 0    Gösterim: 676  

    10-01-2010

    Kılıçdaroğlu'nu umutlandıran çalışma

    Kılıçdaroğlu'nu umutlandıran çalışma


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa konusunda bir çalışmanın yapılmasının, olumlu bir adım açısından iyi bir başlangıç olduğunu söyledi.

    Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in Meclisin yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla verdiği resepsiyona katıldı.
    Resepsiyonda yaklaşık yarım saat kalan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir süre sohbet ederken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile karşılaşmadı.

    Kılıçdaroğlu, resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Gül'ün, TBMM'nin açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmaya ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, yarınki il başkanları toplantısında düşüncelerini aktaracağını belirtti.

    ''Cumhurbaşkanı Kürt sorunu diyerek, çözümün adresini Meclis olarak gösterdi'' diyen gazeteciye Kılıçdaroğlu, ''Sayın Cumhurbaşkanı'nın güzel mesajları vardı. O mesajların bir kısmına yarın değineceğim'' karşılığını verdi.

    Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın, daha önceki resepsiyonlara katılmadığının anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, bunun, Baykal'ın işlerinin yoğunluğundan kaynaklandığını, parlamentoya özel bir ambargo uygulamasının söz konusu olmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, kendisinin de yoğun bir trafiği olduğunu ancak bazı programlarını iptal ederek, resepsiyona geldiğini söyledi ve ''Parlamento hepimizin'' dedi.

    -''AÇIKLAMALARIN GEREĞİNİ YAPMAK''-

    Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ''Yeni yasama yılının, yeni anayasa tartışmalarına yer vermesi gerektiği'' yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, ''Sayın Cumhurbaşkanı'nın güzel mesajları oldu. Anayasa değişiklikleriyle ilgili bir çalışma yapmak, sanıyorum Cumhurbaşkanı'nın da tercihlerinden birisi. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de sunuş konuşmalarında benzer açıklamaları oldu. Bu açıklamalarının gereğini yapmak gerekiyor. Sanıyorum Sayın Şahin, önümüzdeki günlerde bir çağrı yapacaktır'' karşılığını verdi.

    Yeni anayasanın, yeni yasama yılında çıkmasından umutlu olup olmadığı sorusunu Kılıçdaroğlu, ''Bir çalışmanın yapılması, en azından olumlu bir adım açısından iyi bir başlangıçtır diye düşünüyorum'' şeklinde yanıtladı.

    -''YAKIN CUMHURİYET TARİHİNİ, BİR DAHA OKUSUN''-

    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Güneydoğu sorununun eski CHP'den kaynaklandığını söyledi. Bu konuda ne diyorsunuz?'' yönündeki soruyu yanıtlarken, ''Kendi tarihine iyi baksın. Yakın Cumhuriyet tarihini, Sayın Atalay'ın bir daha okumasını isterim. Yakın tarihi bilmeden, CHP'yi hedef alan suçlama bir bakana yakışmıyor. Bir bakan, daha ciddi, daha tutarlı konuşmalar yapmalı. Hele İçişleri Bakanı...'' diye konuştu.

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, Anayasa'nın ilk 3 maddesine yönelik görüşlerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, Kılıç'a, kurucu iradenin ne olduğunu okumasını önerdi.

    -CUMHURBAŞKANI İLE SOHBET-

    Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlamasının ardından bir süre CHP'li milletvekilleriyle sohbet etti.

    Bu arada Tören Salonu'ndan ayrılmak üzere olan Cumhurbaşkanı Gül, evsahibi TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Kılıçdaroğlu'nun yanına gelerek bir süre sohbet etti. Gazetecilerin, bu görüntüye yoğun ilgi göstermesi üzerine Kılıçdaroğlu, ''Çok dar bir alanda konuşacağız'' dedi.

    Kılıçdaroğlu, Gül'e ''biraz kilo aldığını'' söyleyince Gül de ''Öyle mi? Ne yapayım ben şimdi. Referandumda hepiniz, herkes koşturdu. Ben de izledim doğrusu'' karşılığını verdi.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay'ın, ''Sayın Genel Başkan'ın biraz kilo verdiğini siz tespit ettiniz değil mi?'' sözlerine karşılık Gül, ''Ben söylemiştim zaten. Birkaç milletvekilini gördüm, Suat'ı gördüm, o da vermiş. Ama ilk kez ben söyledim değil mi?'' dedi. Kılıçdaroğlu da ''Evet söylediniz'' karşılığını verdi.

    Bir gazetecinin bugünkü konuşmasına ilişkin sorusu üzerine Gül, ''konuşacağını konuştuğunu'' kaydetti.

    Kılıçdaroğlu, ''Sayın Cumhurbaşkanı'ndan bir beklentiniz var mı?'' sorusunu ''Beklentilerimin bir kısmını bugünkü konuşma metninde zaten gördüm. Az önce de size güzel mesajları oldu diye söyledim. Kendilerine teşekkür ediyorum'' diye yanıtladı.




    Kılıçdaroğlu'nu umutlandıran çalışma Yorumları