Cemre bebeğin zor yolculuğu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-01-2010 (19:56)   Son Mesaj: 10-01-2010 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 819  

    10-01-2010

    Cemre bebeğin zor yolculuğu

    Cemre bebeğin zor yolculuğu


    3 gün önce prematüre dünyaya gelen ve akciğer yetersizliği nedeniyle Antalya'ya sevkine karar verilen Cemre Bebeğin hava ambulansı ile yolculuğu hiç de kolay olmadı.

    Antalya'nın Alanya ilçesinde, 3 gün önce prematüre dünyaya gelen ve akciğer yetersizliği nedeniyle Antalya'ya sevkine karar verilen Cemre bebek, hava ambulansının beklediği stada yolculuğu sırasında nefes borusuna takılı olan tıbbi cihazın yerinden çıkması sonucu iki kez hastaneye dönmek zorunda kaldı. Cemre bebek üçüncü yolculuğunda hava ambulansıyla Antalya'ya sevk edilebildi.
    Alınan bilgiye göre, Habibe Aydın, Alanya Devlet Hastanesi'nde üç gün önce 3 kilogramın altında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Cemre adı verilen ve prematüre dünyaya gelen bebeğe, akciğerlerinde yetersizlik teşhisi konuldu ve Antalya'ya sevk edilmesine karar verildi.

    Hastaneden ambulansla alınarak Milli Egemenlik Stadyumu'na getirilen Cemre bebek, Antalya'dan gelen hava ambulansına taşındı. Ambulansta inceleme yapan doktorlar, Cemre bebeğin nefes almasını kolaylaştıran oksijen tüpünün hareket nedeniyle çıktığını belirledi. Bu nedenle uçuşun Cemre bebeğin sağlığı için riskli olacağını belirten doktorları minik bebeğin tekrar hastaneye götürülerek tüpün takılmasına karar verdi.

    Aynı nedenle 2 kez hastaneye gönderilerek oksijen tüpü tekrar takılan Cemre, daha sonra hava ambulansıyla Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.




    Cemre bebeğin zor yolculuğu Yorumları