Yenilenen sınır karakollarının maket   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-01-2010 (10:54)   Son Mesaj: 10-01-2010 (10:54)    Cevap: 0    Gösterim: 610  

    10-01-2010

    Yenilenen sınır karakollarının maket

    Yenilenen sınır karakollarının maket


    Özellikle son yıllarda PKK tarafından sürekli baskına uğranması ve yüksek sayıda şehit verilmesi nedeniyle modernize edilmesi planlanan köy karakollarının maketi ilk kez görüldü.

    TOKİ ve Milli Savunma Bakanlığı'nın işbirliğiyle düzenlenen 2. TSK Malzeme Sergisi kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı standında sergilenen karakol binalarının daha korunaklı ve daha modern olduğu görüldü.
    TSK tarafından Ankara Sanayi Odası (ASO) işbirliğiyle düzenlenen 2. TSK Malzeme Sergisi, Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ASO Ticaret Merkezi"nde açıldı. Serginin açılışı nedeniyle düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Irak Savunma Bakanı Abdülkadir Al-Mafraji, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar katıldı. Törende konuşan Gönül, tüm kuvvet komutanlıklarının envanterinde bulunan savunma sanayi ekipman ve malzemelerinin yer aldığı bu sergi sayesinde TSK açısından önemli miktarda tasarruf sağlandığına işaret ederek, sergideki malzemelerin Türk sanayi tarafından üretilmesiyle de önemli bir döviz çıkışının önlendiğini, sanayi için iş potansiyeli oluşturulduğunu belirtti. Gönül, "Milli Savunma Bakanlığımız Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarının, milli ve kritik teknolojili sistemlerle milli savunma sanayi kaynaklarından karşılanması hedeflerinin gerçekleştirilmesi için yapılan çalışmaları yürekten desteklemektedir" diye konuştu.

    Gönül, "Özgün tasarım ürün ve hizmetlerin ihracatının 2010 itibarıyla 1 milyar dolara çıkarılması yönünde stratejileri geliştirmeye ve hayata geçirmeye yönelik tedbirler alınmaktadır. Bu sayede güçlü ve bağımsız milli savunma sanayimizin oluşturulacağına inanmaktayız" dedi.

    MİLLİYET




    Yenilenen sınır karakollarının maket Yorumları