BBP'den 'hapisteki Ülkücüler' komisyonu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-27-2010 (07:40)   Son Mesaj: 09-27-2010 (07:40)    Cevap: 0    Gösterim: 785  

    09-27-2010

    BBP'den 'hapisteki Ülkücüler' komisyonu

    BBP'den 'hapisteki Ülkücüler' komisyonu


    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 12 Eylül askeri darbesinin ardından en fazla ülkücülerin mağdur olduğunu, hâlâ cezaevinde ve yurtdışında sürgünde birçok ülkücünün bulunduğunu söyledi.

    BBP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi konuşan Topçu, bununla ilgili çalışma yapmak üzere parti olarak bir komisyon kurduklarını açıkladı. Komisyonun Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'dan randevu talep ettiğini anlatan Topçu, "12 Eylül hukuku ile 30 yıldır cezaevinde bir hukuk katliamına uğrayan bu kardeşlerimizin hak ve hukuklarını gelinen bu noktada takip edecekler, yurtdışında hâlâ sürgünde olan bu kardeşlerimizin hak ve hukukunu takip edecekler." dedi. Topçu ayrıca 2011 sonrası beklenmeden 'devleti ebet, milleti esas' alan insan merkezli, mutabakatlı bir anayasanın yapılması için TBMM'de çalışmaların bir ön önce başlatılmasını istedi. 12 Eylül darbesinin ardından idamla yargılanan ancak cezaları müebbete çevrilen çok sayıda tutuklu, 1991'deki 'Özal affı' ile tahliye edilmişti. Ancak, dönemin Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın itirazıyla ülkücülerin hapis süreleri uzatıldı. 12 Eylül mağduru solcular hapisten çıkarken, kimi ülkücülerin tahliye sonrası yeniden tutuklanmaları sağlandı. Bunlardan bir bölümü hâlâ hapiste cezalarının sona ereceği tarihi bekliyordu.




    BBP'den 'hapisteki Ülkücüler' komisyonu Yorumları