Türker: Terörün çözümü için ortak bir yol gerekiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-26-2010 (10:37)   Son Mesaj: 09-26-2010 (10:37)    Cevap: 0    Gösterim: 502  

    09-26-2010

    Türker: Terörün çözümü için ortak bir yol gerekiyor

    Türker: Terörün çözümü için ortak bir yol gerekiyor


    DSP Genel Başkanı Masum Türker, terör sorunun çözümü için tüm siyasi partilerin yuvarlak masa etrafında toplanması ve milli bir devlet politikası ortaya çıkarması gerektiğini ifade etti ve ekledi:

    Türker, partisinin Van İl Başkanlığı"nda bir basın toplantısı düzenledi. Türker, AKP"nin, BDP ile görüşmesinin bölgedeki sorunların çözümü için önemli olduğuna işaret ederek, diyalog kurmanın, sorunların çözümüne katkı sağlayacağını söyledi.
    Bölgede yaşanan sorunların çözümü için tüm kesimlerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün öncülüğünde yuvarlak masa etrafında buluşturulması gerektiğini söyleyen Türker, bunu bir buçuk yıldır söylediklerini belirtti. Türker, "Tüm siyasi partilerin içinde yer alacağı bir devlet anlayışının uygulanmasıyla bölgede yaşanan sorunlar milli bir politika ile çözüme kavuşabilir. Parti olarak böyle bir politika çerçevesinde sorunların çözüleceği inancındayız" şeklinde konutu.

    "Devlet şu an CIA ve MİT aracılığıyla Öcalan ve Kandil ile görüşüyor. AKP ise bunu iç politika nedeniyle sahiplenmiyor" diyen Türker, şöyle devam etti:

    "Halbuki tüm siyasi partilerin yer alacağı bir yuvarlak masa etrafında toplanılarak tartışılarak ve milli bir devlet politikası uygulanarak sorun çözülebilir. Çünkü bölgede yaşanan terör sorunun çözümü için ortak bir yol haritası gerekiyor. Bu da cesaretle olacak bir politikadır. Hükümet referandum sonrasında bunu yapacak güçtedir. Yeter ki tüm kesimlerin içinde olacağı bir milli politika hayata geçirilsin. Aksi durum, şu anda oluşan barış havasının bir hüsranla sonuçlanmasına yol açabilir."

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın anadilde eğitim ile ilgili sözlerine ilişkin olarak da Türker, "BDP veya bir başkası tarafından bazı talepler dile getirilebilir. Ancak bu talep ve isteklere hemen retçi bir cevap vermek de doğru değil. Bu talebin milli platform tarafından ele alınarak, her açıdan tartışılmasının ve sonrasında karar verilmesinin doğru olacağını düşünüyorum" ifadesinde bulundu.




    Türker: Terörün çözümü için ortak bir yol gerekiyor Yorumları