Batı'nın İslamı doğru anlamasının anahtarı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-26-2010 (08:00)   Son Mesaj: 09-26-2010 (08:00)    Cevap: 0    Gösterim: 712  

    09-26-2010

    Batı'nın İslamı doğru anlamasının anahtarı

    Batı'nın İslamı doğru anlamasının anahtarı


    İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, ''eğitimin, Batı'nın İslam'ı doğru anlamasına yardımcı olacak bir anahtar olduğunu'' söyledi.

    İhsanoğlu, Associated Press (AP) ajansına yaptığı açıklamada, Batı'daki İslamofobinin tehlikeli bir şekilde arttığını belirterek, bu konunun ''Yeni Yüzyıl'da İslam Dünyası: İslam Konferansı Teşkilatı 1969-2009'' adlı yeni kitabında da tek başına bir bölüm olarak yer aldığını kaydetti.
    BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri kapsamında BM'de yapılan İKT Dışişleri Bakanları Yıllık Koordinasyon toplantısında İKT üyesi ülkelerin İslamofobi ile mücadelede batılı ülkelerle birlikte çalışılması ve Batılı liderlerin İslam'ı doğru anlamasının önemli olduğu konusunu gündeme getiren İhsanoğlu, açıklamasında, İKT üyesi ülkelerin Batılı ülkelerle her görüşmelerinde İslamafobi ile mücadele etme konusunu gündeme getirmesinin önem taşıdığını vurguladı.

    İhsanoğlu, aynı konunun, İKT'nin ev sahipliğinde gelecek hafta Şikago'daki Amerikan İslam Koleji'nde ''İslam ve Amerika'daki Müslümanlar'' konulu geniş katılımlı konferansta da dile getirileceğini bildirdi.

    New York'ta yıkılan Dünya Ticaret Merkezi yakınında İslami Kültür Merkezi yapılmasıyla ilgili tartışmalar ve bazı grupların protesto amacıyla Kur'an-ı Kerim yakma tehditlerinin örnek gösterildiği AP'nin haberinde, ABD'de son dönemde İslam'ın saldırı altında olduğu ifade edildi.




    Batı'nın İslamı doğru anlamasının anahtarı Yorumları