Tansel Çölaşan 'ihanet'te indirime gitti!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-21-2010 (11:36)   Son Mesaj: 09-21-2010 (11:36)    Cevap: 0    Gösterim: 806  

    09-21-2010

    Tansel Çölaşan 'ihanet'te indirime gitti!

    Tansel Çölaşan 'ihanet'te indirime gitti!


    Referandumda 'evet' oyu kullanan yüzde 58'lik kesimi ihanetle suçlaması üzerine tepki çeken Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, kendisini ilginç bir şekilde savundu.

    Habertürk TV'de açıklamalarda bulunan Çölaşan, referandumda evet diyenlerin tamamının ihanet içinde olduğunu söylemenin imkansız olduğunu, ancak Türkiye'de yüzde 15'lik bir kesimin hıyanet içinde olduğunu iddia etti. Çölaşan'ın 'ihanet' açıklaması, sert tepki çekmişti. Eski İstanbul Barosu Başkanı Yücel Sayman, Çölaşan'a "Böyle bir demokratik hakkın kullanımında kendi düşüncesinden farklı olarak oy kullananları bu şekilde nitelendirmek bir kalıba, bir çekmeceye koymak en azından demokrasiden hiçbir şey anlamadığını gösterir. Halkoylamasının anlamını bilmiyor demektir. Oyunu belirli bir yönde kullananlara sarf edilen o sözler, demokrasiden hiç nasibini almamış olmayı ifade eder." eleştirisini yöneltmişti.
    Danıştay saldırısından 4 yıl sonra kendini savundu

    Tansel Çölaşan, 17 Mayıs 2006 tarihinde gerçekleştirilen Danıştay saldırısına ilişkin açıklamalarda da bulundu. Dönemin Danıştay başkan vekilliği görevini yürüten Çölaşan, saldırının ardından "Saldırgan tekbir getirdi, 'Allah'ın askeriyiz' dedi." şeklinde iddialarda bulunmuş, ancak bu sözlerinin yalan olduğu ortaya çıkmıştı. Çölaşan, Habertürk'te ise kendisini savundu. Bu açıklamayı, polisin kendisine verdiği bilgiye dayanarak yaptığını ileri sürdü.

    Zaman





    Tansel Çölaşan 'ihanet'te indirime gitti! Yorumları