Kapalı Çarşı'yı kapatıp dansöz oynattılar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-20-2010 (10:56)   Son Mesaj: 09-20-2010 (10:56)    Cevap: 0    Gösterim: 1465  

    09-20-2010

    Kapalı Çarşı'yı kapatıp dansöz oynattılar

    Kapalı Çarşı'yı kapatıp dansöz oynattılar


    Osmanlı döneminde inşaa edilen Eminönü Yeni Camii’nin arkasında bulunan ve Vakıflar Müdürlüğü’ne ait tarihi Mısır Çarşısı’nda önceki tursitlere özel olarak kapatıldı, dansözlü eğlence düzenlendi.

    Vakit gazetesinde yer alan habere göre Mısır Çarşısı, akşam saatlerinde kapılarını ziyaretçiye kapattıktan sonra içeride hummalı bir çalışma başladı. Yaklaşık 50 kişilik bir çalışma ekibi, Mısır Çarşısı"nın içine bir ucundan bir ucuna masalar kuruldu. İçki şişeleri, bardaklar, masalar, ses sistemi, ışıklandırma, tek tek özenle kuruldu...

    Uzun bir platform şeklinde hazırlanan yere saat 21.00 sularında turist kafilesi geldi. Yaklaşık 50 kişilik turist kafilesinde Amerikalı ve Almanların ağırlıkta olduğu görüldü. Turistlerin gelmesinin ardından yemekler yenildi. Turist kafilesi yemeklerini yedikten sonra çarşı içerisinde kısa bir tur attı. Daha sonra turistlerin masalarına gelmesinin ardından, çarşı içerisine ayrı ayrı kurulan yuvarlak platformda canlı müzik eşliğinde 6 tane dansöz, turistleri eğlendirdi! Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren "eğlence" programında dansözler iki defa sahne aldılar.

    ESNAFA 300 TL KEPENK İNDİRMEME PARASI

    Çarşı esnafından bazıları ise tarihi yerde yapılan bu ayıba tepki göstermek amacıyla kepenk kapattı. Kepenk kapatmayan esnafa ise 300 TL civarında ücret ödendiği öğrenildi. İsmini vermek istemeyen bazı çarşı esnafı, bu organizasyonun her sene 1-2 defa yapıldığını, birçok defa derneği uyarmalarına rağmen kendilerinin dinlenmediğini ifade etti.

    "SUÇLU TURİZM FİRMASINDA"

    Mısır Çarşısı Dernek Başkanı Çetin Palancı, "Amerika"nın en zengin insanları gelecek dediler. Organizasyonu düzenleyen turizm firmasıyla konuştuğumuzda programda sadece yemek var biliyorduk. Amerikalı turist gelmiş, orada bir bardak şarap içemeyecek mi? Benim dansözden haberim yok. Onların başına bir de nöbetçi mi dikeceğim. Burada suçlunun, organizasyonu düzenleyen turizm firması olduğunu düşünüyorum. Kapalı Çarşı"da da buna benzer organizasyonlar oluyor" şeklinde konuşarak kendini savundu.

    DERNEK MÜDÜRÜ: MİSAFİRLERİM VAR KONUŞACAK DURUMDA DEĞİLİM!
    Mısır Çarşısı Dernek Müdürü Ali Ozan ise, "Her sene turizm şirketleri yabancı gruplara yemekli müzikli program yapıyorlar, yer otantik olduğu için derneğimize başvuruyorlar. Kaymakamlık ve Emniyet"ten gerekli izinler alındıktan sonra program düzenleniyor. Başka da bir şey konuşmak istemiyorum" şeklinde konuştu. Ozan, organizasyon firmasının ismini gizleyerek, "Misafirlerim var, konuşacak durumda değilim" diyerek sorularımıza cevap vermek istemedi.




    Kapalı Çarşı'yı kapatıp dansöz oynattılar Yorumları