IMF'ye yoksulluğun çaresi büyüme!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-17-2010 (16:22)   Son Mesaj: 09-17-2010 (16:22)    Cevap: 0    Gösterim: 760  

    09-17-2010

    IMF'ye yoksulluğun çaresi büyüme!

    IMF'ye yoksulluğun çaresi büyüme!


    Uluslararası Para Fonu (IMF), dünyadaki açlık ve yoksullukla mücadelenin anahtarının ekonomik büyüme olduğunu bildirdi.

    IMF, gelecek hafta Birleşmiş Milletler'de (BM) düzenlenecek liderler zirvesinden önce Milenyum Kalkınma Hedefleri'nin başarılması için tavsiyelerini açıkladı.
    IMF'e göre, küresel açlık ve yoksulluğun 2015 yılına kadar azaltılmasında daha fazla ilerleme sağlanması için küresel ekonomide ve ticarette sürdürülebilir bir büyüme gerekiyor.

    Küresel finansal krizin yoksulluk ve açlığı azaltma çabalarına zarar verdiği, ancak yoksul ülkelerde ekonomik büyümenin canlanmasının yine devinimi artırabileceğini belirten IMF, zengin ülkelerin, gelişmekte olan ülkelere yatırımı desteklemesi gerektiğini bildirdi.

    IMF, altyapının geliştirilmesi için Afrika'nın yılda 93 milyar dolara ihtiyacı olduğunu tahmin ediyor.

    IMF, Milenyum Kalkınma Hedefleri'ne ulaşılması için doğru global ekonomik koşulların ortaya konulmuş olması gerektiğini ifade etti.

    IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, daha sıkı bütçe koşullarına rağmen, zengin ülkelerin 2005'de ''Afrika'ya yapılacak yardımların 2010 itibariyle iki katına çıkması'' taahhüdünü tutmasına ihtiyaç olduğunu, böylece yoksul ülkelerin yollar, köprüler ve diğer altyapı yatırımları yapabileceğini kaydetti.

    Zengin ülkelerden yoksul ülkelere yapılan yardım, 2008 yılından bu yana yılda 38 milyar dolar seviyesinde sabit olarak duruyor.

    Öte yandan Lipsky, dünya liderlerine, küresel düzeyde ticaretin serbestleşmesini içeren ve iki yıl geciken Doha müzakerelerinin tamamlanması çağrısında da bulundu.

    Zengin ülkeler ile gelişmekte olan ekonomiler, hangi yoksul ülkelerin pazarlarını açması gerektiği konusunda müzakerelerde anlaşma sağlayamıyor.




    IMF'ye yoksulluğun çaresi büyüme! Yorumları