Avukat, AYM üyeliği için başvurdu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-16-2010 (14:03)   Son Mesaj: 09-16-2010 (14:03)    Cevap: 0    Gösterim: 622  

    09-16-2010

    Avukat, AYM üyeliği için başvurdu

    Avukat, AYM üyeliği için başvurdu


    İzmir Barosu avukatlarından Gani Engin Ulusoy, Anayasa Mahkemesine avukat kontenjanından üye seçilebilmek için aday adayı olduğunu bildirdi.

    Ulusoy bürosunda düzenlediği basın toplantısında, kendisinin tasvip etmediği Anayasa değişikliğinin halk oylamasında kabul edildiğini, değişikliklere eklenen geçici 18. ve 19. maddelere göre Anayasa Mahkemesinin ve HSYK'nın en geç 30 gün içerisinde yeni yapıya kavuşturulmasının öngörüldüğünü kaydetti.
    Anayasa Mahkemesinin 11 kişilik üye sayısının, 4 yedek üyenin asıl üye olması ve TBMM'nin en geç 30 gün içerisinde seçeceği 2 üye ile 17'ye tamamlanacağını aktaran Ulusoy, iki üyeden birisinin Sayıştay üyeleri arasından, diğerinin de Barolar Birliği tarafından Meclise önerilen 3 avukat arasından seçileceğini anlattı.

    Ulusoy, aday avukatların seçiminde, üye sayıları ne olursa olsun her baro başkanının bir oy hakkı olduğunu, bu yüzden Türkiye'deki 66 bin 260 avukatın temsilcisinin demokratik bir biçimde belirleneceğini söyleyerek, şöyle devam etti:

    ''Yani demokrasi sayısal çoğunluğa göre zedelenmeyecek. AKP bu değişikliklerin daha demokratik bir ülke yaratmak için olduğunu ileri sürmektedir. Bu bakış açısından Anayasa Mahkemesi üyelerinin seçiminin de bu demokratik amaca hizmet ediyor olması gerekmektedir. Ben de bu demokratik oluşuma katkı sağlamak için aday olmayı düşündüm. Bunu bir görev olarak görüyorum. Meydanı boş bırakmamaktır bu girişimim. Atatürk'ün emanetini korumak zorundayız.''




    Avukat, AYM üyeliği için başvurdu Yorumları