Minarenin yasak olusunda Kaddafinin faktörü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-01-2009 (16:01)   Son Mesaj: 12-01-2009 (20:09)    Cevap: 1    Gösterim: 1215  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

    12-01-2009

    Minarenin yasak olusunda Kaddafinin faktörü

    Minarenin yasak olusunda Kaddafinin faktörü
    Gazetenin yazarlarından Rainer Nowak, minare yasağının onaylanmasında İsviçre'nin bir yıl kadar önce Libya ile yaşadığı krizin de etkisinin olduğunu yazdı. Nowak, Seçmenlerin Libya'nın İsviçre'ye verdiği ağır tepkiye karşı bu oylamada evet oyu kullanmış olabileceğine dikkat çekti.

    İsviçre'nin varlığının tehdit edilmesine kadar varan tartışma, Libya lideri Kaddafi'nin oğlunun 2008 yılının Temmuz ayında Cenevre'de kaldıkları otelde oda hizmetçilerini dövdükleri gerekçesiyle tutuklanması ve 500 bin franklık kefaletle serbest bırakılmasıyla başlamıştı.

    İsviçre Cumhurbaşkanı Hans-Rudolf Merz'in bu olaydan dolayı resmen özür dilemesi toplumda büyük tepkilere yol açmıştı. "İsviçre, Kaddafi'nin önünde diz çöktü" başlıklarıyla basında yer alan olay, İsviçre basınını ve kamuoyunu uzun süre meşgul etmişti.

    (CİHAN)

    mus'ab bunu beğendi.



    Minarenin yasak olusunda Kaddafinin faktörü Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  12-01-2009, 20:09

    --->: Minarenin yasak olusunda Kaddafinin faktörü


    minareye kılıf arama dedikleri böyle bir şey olmalı. Ülkemizde inancından dolayı müslümanlara zulmeden bizim yerli dinsizlere bakıp cesaret aldılar ve böyle bir karar aldılar. lanetliyor ve kınıyorum...
    mus'ab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mus'ab