Türk İmamlara Alman Zulmü   Konuyu açan: {{şura}}   İlk Mesaj: 10-31-2009 (13:54)   Son Mesaj: 10-31-2009 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 1763  

    10-31-2009

    Türk İmamlara Alman Zulmü

    Türk İmamlara Alman Zulmü

    --------------------------------------------------------------------------------

    Koyu Hıristiyanlığı ile bilinen ve geçtiğimiz günlerde yeniden Almanya Başbakanı seçilen Angela Merkel, Hitlervari uygulamalarına hız verdi

    Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurt dışında görev yapmak üzere imtihanla belirlediği din görevlilerinden Almanya'ya gönderilecek 22 görevli, bu ülkenin vize işlemlerinde ?başörtülü? fotoğraf kabul etmemesi sebebiyle büyük sıkıntı yaşıyor. Geçtiğimiz hafta içinde vize işlemleri için eş ve çocukları ile birlikte evraklarını Diyanet İşleri Başkanlığı'na teslim eden din görevlileri, Diyanet İşleri Dış İlişkiler Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından aranarak, ?Alman Büyükelçiliği verdiğiniz fotoğrafları kabul etmedi. Salı gününe kadar bayanlar için boyun ve kulaklar açık olacak şekilde fotoğraf çekilerek teslim edin? denildi.

    Koyu Hıristiyan Angela Merkel'in Almanya'sı, İslam karşıtı uygulamalara hız verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurt dışında görev yapmak üzere imtihanla belirlediği din görevlilerinden Almanya için seçilenler, bu ülkeye gitmek için gün sayarlarken ilginç bir yasakla karşı karşıya kaldılar. Eşlerini ve kızlarını yanlarında yurtdışına götürecek olan din görevlilerinden, Almanya vizesi çıkarılması için eşlerinin ve kızlarının kulakları ve boynu açık olarak çekilmiş fotoğraf vermeleri istendi.

    YAZILI VE MÜLAKATI GEÇTİLER, AMA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI AŞAMADILAR
    Türkiye'den Almanya'da görev yapmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan yazılı imtihanı ve iki mülakatı geçerek bu ülkede çalışmaya hak kazanan kişiler, Ocak ayında göreve başlamayı beklerken geçtiğimiz günlerde vize işlemleri için evraklarını Diyanet İşleri Başkanlığı'na teslim ettiler. Almanya Büyükelçiliği, vize başvurusunda bulunan din görevlilerinin eşlerinin ve kızlarının vizeleri için kulakları, ensesi ve boynu gözükecek şekilde fotoğraf istedi. Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı da Almanya'da görev yapacak din görevlilerine telefon ederek, Almanya Büyükelçiliği'nin istediği şartları ailelere iletti. Görevliler, Diyanet İşleri Dış İlişkiler Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından aranarak, ?Alman Büyükelçiliği, verdiğiniz fotoğrafları kabul etmedi. Salı gününe kadar bayanlar için boyun ve kulaklar açık olacak şekilde fotoğraf çekilerek teslim edin? denildi. Görevlilere Almanya Büyükelçiliği'nin internet sitesindeki vize için gerekli fotoğraf şartı hatırlatıldı. Alman Büyükelçiliği'nin internet sitesinde vize işlemleri için sıralanan şartlar arasında ise ?Vize Başvurusu İçin Beraberinizde Getireceğiniz Vesikalık Fotoğraf Hakkında Bilgi? kısmında fotoğrafların, ?başörtüsüz? olması gerektiğinin yazılı olması dikkat çekti. Almanya'ya yanlarında eşleri ve kızlarını da götürecek olan din görevlileri, Salı gününe kadar eşlerinin ve kızlarının başörtüsüz, kulakları, ensesi ve boynu gözükecek şekilde açık fotoğraf vermek zorunda kaldılar. Bu durum karşısında şaşkına dönen ve mağdur edilen din görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaşadıkları probleme çözüm bulmasını istedi. Din görevlilerinin, yaşanan durum hakkında herhangi bir çözüm bulunamazsa ailelerini görev yapacağı Almanya'ya götürmeme kararı alacakları öğrenildi. Mağdur edilen din görevlileri, Almanya vizesi için verdikleri fotoğrafların nüfus kağıtları ve pasaportlarındaki fotoğrafla aynı olduğunu ve Almanya'nın böyle bir kısıtlamaya gitmesini kasıtlı bulduklarını söylediler. Vakit'in ulaştığı Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez ise sıkıntıdan haberdar olmadığını ve konuyu inceleyeceklerini ifade etti.

    ALMANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ YALANLAMADI
    Almanya Büyükelçiliği ise yazılı sorularımıza verdiği cevapta olayı yalanlamadı. Büyükelçilik, yaptığı açıklamada şu satırlara yer verdi: ?İstenilen fotoğraflarda biometrik fotoğraflar için bütün Avrupa çapında geçerli standartlara uygunluk aranmaktadır.?
    __________________




    Türk İmamlara Alman Zulmü Yorumları