Zonguldak: Babasiyla Ayni Yerde Ayni Yasta öldü...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-16-2009 (12:16)   Son Mesaj: 10-16-2009 (12:16)    Cevap: 0    Gösterim: 1234  

    10-16-2009

    Zonguldak: Babasiyla Ayni Yerde Ayni Yasta öldü...

    Zonguldak’ta 33 yıl önce 42 yaşında maden ocağında göçük altında kalarak ölen Muharrem Yavuz’un oğlu Şaban Yavuz da, babasıyla aynı yaşta maden ocağında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

    Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kilimli Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında çalışan Muharrem Yavuz, 24 Ekim 1976’da ocakta eksi 360 kodunda meydana gelen göçükte bir arkadaşıyla birlikte enkaz altında kalarak öldü. Yavuz’un 4 çocuğundan biri olan Şaban Yavuz, babasının ölümünden 10 yıl sonra TTK’da maden işçisi olarak işbaşı yaptı. 20 yıl süreyle TTK’ya ait lavuarda (kömür yıkama tesisi) çalışan Şaban Yavuz, 3 yıl önce tesisin kapanmasının ardından kuruma bağlı Kozlu Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında yer altında çalışmaya başladı.

    3 çocuk babası 42 yaşındaki Şaban Yavuz, önceki gün yer altındaki mesaisini bitirdikten sonra yer üstüne çıkmak için asansör beklerken aniden rahatsızlanarak yere yığıldı. Mesai arkadaşları tarafından asansörle ocaktan çıkarılan Yavuz, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi.

    ÖNCEDEN RAHATSIZLIĞI YOKMUŞ

    Babasıyla aynı yaşta ve aynı ay içinde 10 gün arayla ölen Yavuz’un kalp krizi geçirdiği belirlendi. Daha önce bir kalp rahatsızlığı bulunmadığı belirtilen Yavuz’un cenazesi, dün Beycuma Beldesi’ne bağlı Korucuk Köyü’ndeki mezarlıkta babasının yanında gözyaşları arasında toprağa verildi.

    Babasının mezarı başında gözyaşı döken Taner Yavuz, ölmeden 4 gün önce babasının doğum gününü kutladıklarını söyledi. Şaban Yavuz'un ağabeyi 50 yaşındaki Recep Yavuz ise, kardeşinin de babasıyla aynı kaderi paylaştığını belirterek, “Babam da kardeşim de 42 yaşında öldü. İkisinin de ölümü ocakta oldu. Takdiri ilahi. Alın yazısı. Madencinin kaderi bu” diye konuştu.




    Zonguldak: Babasiyla Ayni Yerde Ayni Yasta öldü... Yorumları