Irak´tan Tezkere'ye Onay...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-16-2009 (12:12)   Son Mesaj: 10-16-2009 (12:12)    Cevap: 0    Gösterim: 1009  

    10-16-2009

    Irak´tan Tezkere'ye Onay...

    Irak Cumhurbaşkanı Yardımcıları Abdülmehdi ve Haşimi, Tayyip Erdoğan'a, Tezkerenin Süresinin Uzatılmasını "Anlayışla" Karşıladıklarını Söyledi.

    Irak Cumhurbaşkanı yardımcıları Adil Abdülmehdi ve Tarık Haşimi'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, sınır ötesi operasyona izin veren tezkerenin terörle mücadeledeki önemini bildiklerini ve süresinin uzatılmasını "anlayışla" karşıladıklarını ifade ettikleri öğrenildi.


    Edinilen bilgiye göre, görüşmelerde Abdülmehdi ve Haşimi, Türkiye ile Suriye arasında vizenin kaldırılması konusunu olumlu karşıladıklarını söyledi.

    Başbakan Erdoğan'ın, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmadan duyulan memnuniyet dile getirildiği görüşmelerde Haşimi ve Abdülmehdi, Irak'a Türkiye'den giden suyun arttırılmasından dolayı "müteşekkir" olduklarını da dile getirdi.

    Irak Cumhurbaşkanı yardımcılarının Türkiye'nin, Irak ve Suriye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkısından dolayı da "müteşekir" olduklarını ifade ettikleri, Kerkük'te barışçıl bir çözümün sağlanmasına katkıda bulunacaklarını bildirdikleri de kaydedildi.

    Başbakan Erdoğan'ın da Erbil'de bir konsolosluk açılacağını söylediği öğrenildi.

    -EL HAŞİMİ İLE GÖRÜŞME-


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi tarafındanda kabul edildi.




    Irak´tan Tezkere'ye Onay... Yorumları