39 yasindaki Esra Karselin katili bulundu...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-15-2009 (14:12)   Son Mesaj: 10-15-2009 (23:27)    Cevap: 1    Gösterim: 1049  

    10-15-2009

    39 yasindaki Esra Karselin katili bulundu...

    Otomobilinde telle öldürülmüş olarak bulunan Esra Kartel’in katilinin internette tanıştığı sevgilisi Eyüp Gökhan olduğu ortaya çıktı.

    Suçunu itiraf eden Gökhan, “Arabada seviştikten sonra ‘Sen diğerlerinden iyi çıktın’ dedi. Kıskançlık krizine girdim. Elimdeki teli boğazına doladım. Ölmesi 5 dakika sürdü” dedi.

    TEŞVİKİYE’de geçen hafta otomobilde telle boğularak öldürülmüş bulunan 39 yaşındaki Esra Karsel’in katil zanlısı internette tanıştığı sevgilisi 29 yaşındaki Eyüp Gökhan çıktı. Gökhan’ın, 6 yıl önce de hemşire sevgilisini atkıyla boğarak öldürdüğü ve cezaevinden firar ettiği belirlendi. Suçunu itiraf eden Gökhan, “Arabada seviştik. ‘Sen diğerlerinden iyi çıktın’ dedi. Kıskandım, öldürdüm” dedi.

    Teslim olacaktım

    Bir şirketin gelinlik bölümü satış temsilcisi olan Esra Karsel, 2 çocuk annesi bir iş kadınıydı. 8 Ekim’de, Kadıköy’de bir arkadaşının restoran açılışına katılan Karsel’in, Teşvikiye’de kırmızı renkli bir otomobilin arka koltuğunda cansız bedeni bulundu. Polis, bir taraftan Karsel’in olay gecesi telefonla konuştuğu 50 kişiyi araştırırken, son 10 yılda boğularak öldürülmüş kadın cinayetlerini de inceledi.

    Polis, araştırmasında 2003’de hemşire sevgilisi İlknur Değirmenciler’i atkıyla boğarak öldüren ve Çorum Yarıaçık Cezaevi’nden geçen ağustos ayında firar eden Eyüp Gökhan üzerinde yoğunlaştı. 22 yıl hapis cezası alan ve cezasının 4.5 yılını tamamlayan Gökhan’ın cinayetten önceki yıllarda da çete suçlarından birçok kez cezaevine girip çıktığı, 1999’da İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazandığı ancak okula gitmediği, iki kez askerden firar ettiği, yeni tanıştığı kişilere kendisini ‘Okan’ olarak tanıttığı tespit edildi. Karsel’in ailesi de polise ‘Okan’ adında bir kişiden bahsetti. Polis, dün sabaha karşı Eyüp Gökhan’ı cinayetin işlediği yerin yakınındaki bir barakada arkadaşlarıyla otururken yakaladı. Üzerinden ‘Okan’ adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan Gökhan, polislere, “Siz gelmeseydiniz akşama ben teslim olacaktım” dedi, üzerinden Karsel’in ölüm haberlerinin yer aldığı gazete kupürleri çıktı.

    Elimde tel vardı

    Emniyette sorguya alınan Eyüp Gökhan, cinayeti itiraf ederek şunları anlattı: “Esra’yla internetteki bir sohbet sitesinde tanıştım. Bayramdan bir gün önce ilk kez yüz yüze görüştük. İlerleyen günlerde 4-5 kez buluştuk ve birlikte olduk. Olay gecesi Esra arayarak, bir açılışa katılacağını, sonra da beni evden alacağını söyledi. 23.30 sıralarında Üsküdar’deki evimden beni arabayla aldı. Fantezi yapmak için otomobilin arkasında sevişmeyi önerdi. Kabul ettim. Kadıköy’de arkadaşımın otoparkına arabayı sürmesini söyledim. Otoparkta otomobilin arka koltuğunda birlikte olduk. Esra, daha önceki arkadaşlarından ve yaşantısından bahsetti. Konuşurken, sevişmemizi kast ederek ‘Sen diğerlerinden iyi çıktın’ dedi. Neye uğradığımı şaşırdım, kıskançlık krizine girdim. Konuşurken elime geçen bir tel vardı, elimde oynuyordum. Teli boğazına doladım ve sıkmaya başladım. Sürekli çırpındı. Ölmesi 5 dakika sürdü. Öldüğünü anladım ve yüzünü örttüm. Sonra cesetten kurtulmaya çalıştım. Kadıköy’den Avrupa yakasına geçtim. Önce Ortaköy’e götürüp orada aracı terk edecektim ama MOBESE kameralarını gördüm, çekindim. Beşiktaş’a döndüm. Yolda polis otolarını gördüm. Dolmabahçe’ye, ara sokaklardan Teşvikiye’ye geldim. Otomobili panik içerisinde park ettim. Anahtarını bile almadım. Çok pişmanım.”

    6 yıl önce hemşire sevgilisini boğmuş

    EYÜP Gökhan’ın 2003 yılında hemşire sevgilisi İlknur Değirmenciler’i atkıyla boğarak öldürdüğü saptandı. Çorum Yarıaçık Cezaevi’nden geçen ağustos ayında firar eden Gökhan, Esra Karsel’i de telle boğarak öldürdükten, sonra yüzünü örtmüş ve hem cesetten, hem de kırmızı renkli arabadan kurtulmaya çalışmış.

    UZMAN GÖRÜŞÜ

    Annesine duyduğu bir öfke olabilir

    Prof. Dr. Arif Verimli: Davranışı öğrenilmiş bir işlem. Kadınlara dönük bir şiddet anlayışı olabilir. Annesine duyduğu bir öfke de. İfadesi inandırıcı değil. Tokat da atabilirdi. Polise ifadeyi bilinçli veriyor, ağır tahrik unsuru varmış gibi ceza indirimine gitmeyi amaçlıyor olabilir. İlk kadını atkıyla boğmuş, bunu telle. Nefessiz bırakarak öldürme seçiliyor. Kendisinde de havasız kalmanın getireceği bir panik duygusu olabileceğini düşünüyorum.

    Münevver olayında aynısını gördük

    Dr. Armağan Samancı: Bu tarz insanlar ‘antisosyal’ kişilik yapısına sahip insanlar. Halk arasında ‘psikopat’ olarak tabir edilen kişiler. Okul çağından itibaren kurala uymama, zarar verme, kızgınlığı kontrol edememe, kurallara karşı uyumsuzluk gösteriyorlar. Kuralların olduğu alanlarda sıkıntı yaşayan ve kontrollerini kaybeden insanlar. Askerlikten ve cezaevinden firar etmesi bunun göstergesi. Bu tarz insanlar vicdani yönleri çok zayıf insanlar. Kızdıklarında kendilerini kontrol edemeyen ve karşılarındakine zarar verebilen insanlar. Bu tarz kişiler uyuşturucu ve alkol problemleri de yaşıyorlar. Bu tarz bir kişiliği Münevver Karabulut olayında gördük.




    39 yasindaki Esra Karselin katili bulundu... Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  10-15-2009, 23:27

    --->: 39 yasindaki Esra Karselin katili bulundu...


    olan çocuklara oldu...
    paylaşım için teşekkürler
    altun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) altun