Kudüs ve Mescid-i Aksa tehdit altında   Konuyu açan: {{şura}}   İlk Mesaj: 10-06-2009 (12:38)   Son Mesaj: 10-06-2009 (12:38)    Cevap: 0    Gösterim: 1031  

    10-06-2009

    Kudüs ve Mescid-i Aksa tehdit altında

    Kudüs ve Mescid-i Aksa tehdit altında
    Kudüs ve Mescid-i Aksa tehdit altında. İsra Haber, Mescid-i Aksa'daki gelişmeleri sunmaya devam ediyor:

    10:45 İsrail, 50 yaş altındaki Kudüslülerin Mescid-i Aksa'ya girişine engel oluyor.

    10:30 Kudüs'teki camilerden, Mescid-i Aksa baskınına karşı, Aksa'da nöbet tutma çağrıları yapılıyor.

    10:04 İsrail, eski Kudüs'ün giriş çıkışlarına kontrol noktaları oluşturdu. 40 yaş altındaki Kudüslülerin, eski Kudüs'e girmesine engel oluyor.

    09:40 Aksa Müessesi: İsrail, Mescid-i Aksa'nın batı duvarının hemen altında yeni bir tünel kazıyor.

    09:00 Yafa caddesinde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Patlamanın sebebi henüz bilinmiyor. İsrail polisi olay yerine gitti. Olay bölgesi trafiğe kapatıldı.

    01:00 İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın partisi İsrail Evimiz, Üçüncü İntifada'nın başlamadan sona erdirilmesi için Mescid-i Aksa'daki direnişi yönlendiren Şeyh Raid Salah'ın sürgün edilmesini istedi.

    00:35 İsrail askerleri, Meğaribe kapısı önünde toplanmaya başladı.

    00:30 Tokat Filistin Dostları, Pazartesi günü akşam saatlerinde Tokat'ta düzenlediği protesto gösterisinde, Mescid-i Aksa kuşatmasına karşı tüm müslümanları sorumluluk üstlenmeye çağırdı.

    00:25 Mescid-i Aksa içerisinde Kudüslü gençlerle birlikte direnişe devam eden Şeyh Ebu Şeyha, kısa bir süre önce Safa haber ajansına konuştu. Ebu Şeyha "Siyonist polislerin her an yapmaları beklenen baskına karşı mücadele etmek için hazırız. Her türlü baskına karşı, bedeli ne olursa olsun, kanlarımız Mescid-i Aksa'ya aksa da mücadele edeceğiz" dedi.

    00:15 İsrail askerlerinin, Kudüslü gençlerin Mescid-i Aksa'da bulundukları bölgenin kapılarını denetim altında tuttuğu, İsrail askerlerinini abdest almak için mescidden çıkanları yakalamak için, Meğaribe kapısına çekildikleri öğrenildi.

    00:10 Mescid-i Aksa'daki Kudüslü gençler: Siyonistlerin bize saldırmaları halinde, ellerimiz kollarımız bağlı durmayacağız.

    00:05 Mescid-i Aksa'daki Kudüslü gençleri tehdit eden İsrail askerlerinin hepsi de Meğaribe kapısına tekrardan çekildi.

    00:00 Saadet partisi Kocaeli İl Başkanlığı'nın, düzenlediği “Filistinli Gençlere Destek ve Siyonist İsrail terörünü telin mitingi" 6 ekim Salı saat 16:30 da merkez bankası önünden başlayan kortejle, sabri yalim parkı meydanında yapılacak.

    İl başkanı Erol Pekcan, Mescid-i Aksa'daki son gelişmeler üzerine yaptığı basın açıklamasında "İslam dünyasının kanayan yarası Filistin’den yine yüreğimizi kanatan haberler gelmektedir. İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya karşı yapılan bu saldırı, siyonist İsrail devletinin Mescid-i Aksa’yı yıkma planının bir parçasıdır. İsrail, İslam’ın ilk kıblegahına karşı yıllardır yaptığı yıkım çalışmaları karşısında, Müslüman devletlerin tepkisizliğinden cesaret alarak, bu gün ne yazık ki Harem-i Şerif ‘i kana bulayacak pervasızlığı gösterebilmiştir" dedi.

    Saadet Partisi'nin bu eylemine, Anadolu gençlik derneği, Rıhle dergisi, İhh, Kihmet, Öğder, Mazlumder ve K. Gönüllü Kültür Teşekkülleri de destek veriyor.

    23:40 Kudüslü gençlerle Mescid-i Aksa'da direnişe devam eden Şeyh Yusuf Baz, bugün akşam saatlerinde telefon yoluyla yaptığı açıklamasında, Mescid-i Aksa içerisindeki son duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

    Şeyh Baz "Bugün burada, Mescid-i Aksa'yı savunma nöbetinde bizleri bir araıya getiren Allah'a hamdolsun. Bizim Aksa'yı savunduğumuz bu anlar, hayatımızdaki en güzel anlardır... Evet, Siyonistler, bizlere yiyeceğin ulaşmasını engelliyor. Fakat bilinmesi gereken bir husus var. Bize yemek ulaşıyor. Hatta, dışarıya bile dağıtabiliriz... Siyonist askerler, bizlere yaklaşamıyor. Onlar, Meğaribe kapısında beklemekteler. Onlar, bizden abdest almak için dışarıya çıkanları tutuklamak için çalışıyorlar. Biz de bunun için vur - kaç taktiğini uygulamaktayız... Biz, Siyonist askerlere karşı elimizdeki her şeyle mücadele ediyoruz. Elimiz, ayakkabılarımız, sandalye... her şeyle..." dedi.

    23:30 İsrail polisinin, Kudüslü gençlere verdiği bir saatlik süre de sona erdi. Mescid-i Aksa'da tedirgin bekleyiş sürüyor.

    23:20 Kudüslü vatandaşlarla İsrail askerleri arasında Mescid-i Aksa'nın avlusunda çatışma çıktı.

    23:15 Şeyh Raid Salah liderliğindeki İslami Hareket'in Kudüs sorumlusu Şeyh Ali Ebu Şeyha, Mescid-i Aksa'yı boşaltmaları için İsrail polisi tarafından tehdit edildiklerini belirtti.

    Ebu Şeyha, az önce Mescid-i Aksa'nın içerisinden el Cezire televizyonuna yaptığı açıklamasında "İşgal ordusundan Mescid-i Aksa'dan çıkarak teslim olmamız için uyarılar aldık. Tabiki biz,buna karşı çıktığımızı ilan etti. Biz, itikaf iznini Kudüs'teki Evkaf Müdürlüğü'nden aldık. İsrail polisinden, itikaf için izin almayız. Bunu onlara söyledikten 10 dakika sonra baskın için hazırlık yapmaya başladılar. Kısa bir süre içerisinde bu baskını yapmaları, yüksek bir ihtimal."

    23:00 Şeyh Cerrah'taki Kudüslüler, fanatik Yahudilerin saldırılarına maruz kaldı.

    22:55 Aksa'nın Sesi Radyosu: Mescid-i Aksa'da yaralanan gençlerin sayısı henüz tespit edilemedi.

    22:50 Kudüslüler, Mescid-i Aksa'daki gençler üzerindeki İsrail baskısını azaltmak için Mescid-i Aksa'nın yakınlarında İsrail askerleriyle çatışmaya girdi.

    22:45 Mescid-i Aksa içerisindeki bazı gençlerden yaralananların olduğu öğrenildi. İsrail, sağlık ekiplerinin Mescid-i Aksa'ya girmesini engelliyor.

    22:35 Mescid-i Aksa'daki Kudüslülerle İsrail askerleri arasında şiddetli çatışmalar çıktı.

    22:30 İsrail'den Mescid-i Aksa'daki Kudüslü gençlere yeni bir mühlet daha verildi. İsrail, Kudüslü gençlere bir saat daha süre verdi. Kudüslü gençlerin Mescid-i Aksa'yı boşaltmaması halinde, Aksa'ya baskın yapacağını ilan etti.

    22:30 Kudüslü gençler, İsrail'in tehditlerine bir kez daha yanıt verdi: Mescid-i Aksa'dan sadece şehit olarak çıkacağız.

    22:25 Ürdün, Mescid-i Aksa'daki olaylardan sonra İsrail'deki elçisini geri çağırdı.

    21:55 İsrail, Mescid-i Aksa'daki Kudüslü gençlerin sayısını öğrenmek için çalışıyor.

    21:45 Mescid-i Aksa'daki Kudüslü gençlerin direnişi, İsrail askerlerine geri adım attırdı. İsrail, planladığı Mescid-i Aksa baskınından geri adım attı.

    21:30 İsrail askerlerinin "teslim olun" çağrılarına Kudüslü gençlerden yanıt geldi. Kudüslü gençler, Mescid-i Aksa içerisinden az önce yaptıkları açıklamada: "Siyonist işgalcilere teslim olmaktansa şehid olmayı tercih ederiz" mesajını ilettiler.

    21:15 İsrailli subaylar, Mescid-i Aksa'daki Kudüslü gençleri dışarı çıkarmak için kısa bir süre sonra baskın düzenleyecek. İsra Haber Filistin temsilcisi Nureddin İslam, İsrailli subayların plan hazırlığı içerisinde olduğunu bildirdi.

    21:00 İsrail askerleri, Mescid-i Aksa'daki Kudüslü gençlere 15 dakika süre verdi. İsrail, Kudüslü gençlerin Mescid-i Aksa'dan çıkmamaları halinde, güç kullanarak içeriye gireceğini ilan etti.

    isra haber




    Kudüs ve Mescid-i Aksa tehdit altında Yorumları