One minute IMF toplantisinda kahkahaya sebep oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-05-2009 (05:27)   Son Mesaj: 10-05-2009 (05:27)    Cevap: 0    Gösterim: 1075  

    10-05-2009

    One minute IMF toplantisinda kahkahaya sebep oldu

    One minute IMF toplantisinda kahkahaya sebep oldu
    Oturuma, Strauss-Kahn, Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Christine Lagarde, Goldman Sachs Direktörü Jim O'Neill, Harvard Üniversitesi öğretim üyelerinden Niall Ferguson ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da katıldı.

    Oturum sırasında Fransız Bakan Lagarde ile serbest piyasanın sıkı savunucularından Ferguson arasında neredeyse 'one minute' krizi yaşanacaktı.

    Bakan Lagarde krizden çıkıldıktan sonra da devletin ekonomide rolünün sürmesi gerektiğini söyledi. Ferguson ise itiraz etmek için Lagarde'ın sözünü kesmeye kalkışınca Fransız Bakan, Ferguson'ın kolunu tutarak “Lütfen bir dakika bitireyim” (please, one minute, let me finish) dedi. Bu söz üzerine herkes gülünce gerilim de fazla artmadan dağılmış oldu.

    Gerginliği ‘One minute' bitirdi

    IMF  toplantıları sırasında BBC için düzenlenen özel oturumda iki konuşmacı arasında ‘One minute' krizi yaşandı. Bunun üzerine IMF Başkanı Kahn ve Sabancı kahkahayı patlatınca gerginlik bitti.




    One minute IMF toplantisinda kahkahaya sebep oldu Yorumları