IMF Başkanı strauss-kahn a ayakkabi firlatildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-02-2009 (04:46)   Son Mesaj: 10-02-2009 (04:46)    Cevap: 0    Gösterim: 1154  

    10-02-2009

    IMF Başkanı strauss-kahn a ayakkabi firlatildi

    IMF Başkanı strauss-kahn a ayakkabi firlatildi
    Kahn yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

    "Türk öğrencileri tanımak ve görüşlerini dinlemekten memnunum, herkes bizimle aynı düşünmese de bizim yapmamız gereken budur. Öğrendiğim bir şey de Türk öğrencilerin gayet kibar olduğu, zira protesto eylemini gerçekleştirmek için konuşmamın sonunu beklediler."

    Beyaz spor ayakkabısını fırlatan eylemciye salondaki polisler müdahale ederken bir kadın protestocuda ayağa kalkarak IMF karşıtı pankart açtı. Bu gösterici de polis tarafından gözaltına alındı. Uzak mesafeden atılan ayakkabı ise IMF Başkanı'na isabet etmedi.

    [FLV]http://media.samanyoluhaber.com/media/habervideo/2009/10/01/1.flv[/FLV]

    IMF başkanına ayakkabı fırtlatan protestocu gencin adının Selçuk Özbek olduğu ve Anadolu Üniversitesi'nde okuduğu öğrenildi.


    ÖDP üyesi ve Birgün gazetesinde politika editörü olarak çalışan Selçuk Özbek'in bugün özel bir işi olduğunu söyleyerek işe gitmediği öğrenildi.

    Öte yandan IMF başkanını "emperyalistler" diye protesto eden öğrencinin fırlattığı ayakkabının Amerika'nın en ünlü markası olan NIKE olması da en ilginç ayrıntıydı.

    * * * *

    İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde konferans veren IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a ayakkabı fırlatarak protesto gösterisinde bulunan S.S.Ö. emniyete getirildi.

    Üniversitenin Dolapdere yerleşkesindeki protestonun ardından gözaltına alınan S.S.Ö. ile pankart açmaya çalışırken gözaltına alınan Z.Ç. de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne getirildi. Bir gazetede editör olduğu bildirilen S.S.Ö. ile bir partinin İstanbul il örgütü üyesi olduğu belirtilen Z.Ç'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

    Bu arada, gözaltındakiler için emniyete avukatlar da geldi.

    Öte yandan, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın konuşması sırasında Bilgi Üniversitesi'nin Dolapdere'deki yerleşkesinin girişinde protesto eylemi yapan 15 kişi de emniyet güçlerince gözaltına alındı.

    SINIRI AŞAN BİR ŞEY

    İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AKP MKYK toplantısından ayrılırken, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a yapılan ayakkabılı protestoyla ilgili olarak basın mensuplarına değerlendirmede bulundu. Atayla, konu ile ilgili olarak, "Sınırı aşan bir şey. Doğrusu IMF Başkanı ve heyet de çok fazla önemsemediler konuyu ama bizim için üzücü," dedi.

    İçişleri Bakanı Atalay, IMF Başkanı Kahn'a yapılan ayakkabılı protesto ile ilgili sorulan bir soruya şu cevabı verdi: "Siz de biliyorsunuz. Protestoyu yapan kişi Bilgi Üniversitesi'nden değil. Bir gazeteci kimliğiyle giriyor, bir gazetenin muhabiri. Böyle bir eylem oldu. Konuşmacılar tarafından da önemsenmedi. Şimdi üzerinde çalışma devam ediyor. Arkadaşlardan bilgi aldım, kimliğiyle ilgili falan. Diğer çalışmalar devam ediyor. Sınırı aşan bir şey. Doğrusu IMF Başkanı ve heyet de çok fazla önemsemediler konuyu ama bizim için üzücü. Türkiye böylesine büyük bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Bizim bunu iyi karşılamamız, toplantıların iyi geçmesi lazım."

    IMF ile Dünya Bankası toplantısının İstanbul'da yapılacak çok önemli bir toplantı olduğunu anlatan Atalay şunları kaydetti: "Türkiye için çok önemli bir toplantı. Olanca özeni gözetiyoruz. Her zaman bu tür uluslararası toplantıların olduğu yerde demokratik, açık toplumlarda bazı gösteriler de oluyor. İstanbul'da da Konferans Vadisi çevresinde bazı yerlerde o tür şeyler olabilir. İstanbul Valiliği bu konuda iyi çalışıyor. Ben de hafta sonu oradaydım. Tedbirleri gözden geçirdim. Yaklaşık 10-14 nokta tespit edildi basın açıklaması falan yapmak için... Ama IMF toplantıları çok güven içinde geçecek. Hür türlü güvenlik tedbiri alındı. Türkiye tabi açık bir toplum. Yani bazı sivil toplum örgütlerinin basın açıklamaları olabilir, tepkileri olabilir. Onlar da dile getiriyorlar. Bu, dünyanın her yerinde böyle. Onları da normal karşılamak lazım. Biz, bakanlık olarak, güvenlik birimleri olarak, İstanbul Valiliği olarak her boyutuyla ilgili tedbirleri aldık. Çok dikkatliyiz. Huzur içinde, güvenlik içinde bir toplantı olacak."




    IMF Başkanı strauss-kahn a ayakkabi firlatildi Yorumları