Kim demiş köle ticareti bitti diye?   Konuyu açan: ..Sahra...   İlk Mesaj: 09-03-2009 (14:44)   Son Mesaj: 09-19-2009 (01:25)    Cevap: 2    Gösterim: 1222  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen ..Sahra...

    09-03-2009

    Kim demiş köle ticareti bitti diye?

    Kim demiş köle ticareti bitti diye?
    ABDli araştırmacı yazar Benjamin Skinner modern zamanlardaki köleciliği araştırmak için alıcı kılığında tam 4 sene insan kaçakçısı şebekeler arasında yaşandı. İşte çarpıcı bilgiler..

    ABDli araştırmacı yazar Benjamin Skinner modern zamanlardaki köleciliği araştırmak için alıcı kılığında tam 4 sene insan kaçakçısı şebekeler arasında yaşandı. Skinner tecrübelerini yayınladığı "Canavarca bir suç: Modern Kölecilikle Yüzyüze" adıyla yayınladığı kitabında aktardı. Kitapta modern dünyada yaşandığına inanamayacağımız kadar korkunç gerçekler kamuoyuyla buluşuyor.

    Skinner kitabında her şeyden önce şu gerçeğin altını çiziyor: Dünyada üzerinde hiçbir dönemde günümüzdeki kadar çok köle yaşamadı. Bugün dünyada tam 27 milyon kölenin bulunduğu tahmin ediliyor.

    Uluslararası insan kaçakçılığı üzerine resmi raporlara bakılara masa başında sayısız raporların hazırlandığı bir dönemde Skinner, büyük bir risk alarak alıcı kılığına girip bütün kıtalarda köle tacirleriyle pazarlık masalarına oturdu. Cezaevlerinde bu suçlardan hüküm giyen isimlerle röportajlar yaptı. Mağdurlarla konuştu. Ve sonunda ortaya çok çarpıcı tecrübelerle dolu bir kitap çıktı.

    Hemen Skinner'ın en çarpıcı tecrübesini aktaralım. Yazar Romanya'nın başkenti Bükreş'te bir pansiyonda kaçakçı bir şebekenin adamlarıyla buluşur. Adamların elinde Down sendromlu bir kız çocuğu vardır. Vücudunda darp izleri bulunan çocuğun fiyatı ise ikinci el bir arabadır.

    Skinner'a Haiti'de ise temizlik, yemek yapma ve seks için 10 yaşında bir kız çocuğu önerilir. Skinner kendisinden 100 dolar isteyen şebekecilerle pazarlık yapar ve 50 dolara kızı satın alır.

    Skinner bu noktada günümüzde ilkel olarak nitelenen köleci atalarımızla günümüzü karşılaştırıyor. Bundan 200 sene önce bir köle günümüz fiyatlarına uyarlandığı zaman 40 bin dolar gibi bir paraya satın alınıyordu.

    Yazarın tecrübeleri dünyamızda bugün kölecilik merkezlerini Latin Amerika, Güney ve Güneydoğu Asya ülkeleri olarak gösteriyor. Skinner Hindistan'da dünyanın geri kalanının tümünden daha fazla köle olduğunu tahmin ediyor.

    Skinner'ın Hindistan'ın kuzeyinde yaşadığı tecrübeye de kitapta geniş yer veriliyor. Tüm hayatını üç kuşak önce büyükbabasının aldığı borç yüzünden köle geçiren bir adamla karşılaşır Skinner ve bu borcun kaynağını araştırmaya başlar. Sonunda öğrenir ki büyükbabanın aldığı ve çocuğu ve oğlunun tüm hayatlarını köle olarak geçirmelerine neden olan borcun tutarı 62 centtir.

    Skinner bu macerası boyunca hiçbir tacire para ödemediğini söylüyor. Yazar köleleri özgürleştirmek için para ödeyenleri ise şiddetle eleştiriyor. Skinner'a göre bu girişimler sorunu çözmüyor, aksine insan tacirlerini yeni kurban arayışına yönlendiriyor. ANF

    mus'ab bunu beğendi.



    Kim demiş köle ticareti bitti diye? Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  09-18-2009, 22:26

    --->: Kim demiş köle ticareti bitti diye?


    paylaşım için teşekkürler
    gmz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) gmz

      Permalink - Mesaj no 2  09-19-2009, 01:25

    --->: Kim demiş köle ticareti bitti diye?


    Kurban olduğum islam dini, uygulandığı her yerde habeşli köleyi: hazreti bilal (r a) yapıyor. batılılaşmanın uygulandığı taklid-i hayat ise tüm insanlığı köle ediyor. kardeşim yüreğine emeğine sağlık paylaşım için Allah razı olsun
    mus'ab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mus'ab