Kariyer kadınları erkekleştiriyormuş   Konuyu açan: ..Sahra...   İlk Mesaj: 08-27-2009 (14:31)   Son Mesaj: 08-27-2009 (14:31)    Cevap: 0    Gösterim: 1001  

    08-27-2009

    Kariyer kadınları erkekleştiriyormuş

    Kariyer kadınları erkekleştiriyormuş
    Kariyer için çabalayan kadınlar çalışma riske yatkın . Rekabetçilik ve güçle de bağlantılı hormon, kadınlarda da erkeklerde de mücadele isteğini artırıyor.

    Araştırmacılar, Chicago Üniversitesi MBA işletme bölümünden 500 kadın ve erkekten salya örnekleri aldı. Katılımcılara ayrıca risk alma yönelimlerini değerlendirilen bir bilgisayar oyunu oynatıldı. Katılımcılar oyun boyunca sürekli güvenli bir şekilde oynama ya da daha çok kazanmak için kendilerini riske atma seçenekleriyle karşı karşıya kaldı. Araştırma sonunda, risk almaya hevesli kadınlarda erkekleşme oranı yüksek çıkarken, aynı sonuç erkeklerde geçerli değildi.

    Araştırma bu alanda bir ilk

    Risk alma ve söz konusu hormon arasındaki ilişki öğrencilerin mezuniyet sonrası kariyer seçiminde de etkili oluyor. Uzmanlar araştırmanın finansal risk alma konusundaki cinsiyet farklılıklarının biyolojik bir temeli olduğunu ve erkekleşme seviyesindeki farklılıkların bireylerin ekonomik davranışlarını ve kariyer seçimlerini etkilediğini gösteren ilk çalışma olduğunu söylüyor.
    (The Daily Mail)




    Kariyer kadınları erkekleştiriyormuş Yorumları