Dünya Türk-Rus anlasmalarini konusuyor....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-07-2009 (16:19)   Son Mesaj: 08-07-2009 (16:19)    Cevap: 0    Gösterim: 992  

    08-07-2009

    Dünya Türk-Rus anlasmalarini konusuyor....

    Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti sırasında imzalanan anlaşmalar, tüm dünya büyük bir yankı buldu. Yabancı medya en çok bir ay kadar önce Nabucco anlaşmasını imzalayan Türkiye'nin, rakibi Güney Akım için karasularının kullanılmasına izin vermesine odaklandı.

    "Boruhattı reel politikasında dostlar yok, sadece ortaklar var", Gaz boruhatları savaşı Ankara'da kızıştı", "Gazdaki Rus tekeli korunacak", "Anlaşma, Türkiye'nin stratejik konumuna vurgu yapıyor", Avrupa'nın Moskova'ya bağımlığını azaltma çabalarına meydan okuma", "Enerjide tarihi anlaşma" gibi yorumlar yapıldı.

    Aç kalmadan 7 kilo verebilirsiniz! Tıklayın öğrenin!

    -FİNANCİAL TİMES (Britanya): "BORUHATTI REEL POLİTİKASINDA SADECE ORTAKLAK VAR"

    -Boruhattı reel politikasında dostlar yok, sadece ortaklar var. Geçen ay Türkiye, sonunda Nabucco'ya imza attığında AB'de sevinç vardır. Sayın Putin ile Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan ile arasındaki anlaşma, hayati çıkarları söz konusu olduğunda dostların olmadığını, sadece ortaklar olduğunu teyit etti."

    -LE FİGARO (Fransa): "BORUHATLARI SAVAŞI Ankara'DA KIZIŞTI"

    "Gaz boruhatları savaşı Ankara'da kızıştı. Avrupa'nın projesi Nabucco ile ilgili bir anlaşma imzalanmasından bir ay geçmeden Türkiye, rakip Rus projesi Güney Akım'a destek vermeye angage oldu."


    -NEW YORK TİMES (ABD): "MOSKOVA'NIN GAZ TEKELİ KORUNACAK"

    "Rusya ve Türkiye, Türkiye'nin yakıt taşımasında bölgesel bir merkez haline gelmesine destek sağlarken Moskova'nın Asya'dan Avrupa'ya gaz tedariğindeki tekelini korumasına yardımcı olacak enerji anlaşmalarını yaptılar."


    -Bbc (Britanya): "TÜRKİYE'NİN STRATEJİK KONUMUNA VURGU"

    "Perşembe günü varılan anlaşma, Türkiye'nin enerji kaynaklarının Batı'ya tanışmasında transit olarak stratejik konumuna vurgu yapıyor."


    -TELEGRAPH (Britanya): "AVRUPA'NIN ÇABALARINA MEYDAN OKUMA"

    "Rusya, Türk sularından geçecek ve Avrupa'nın Moskova'ya enerji bağımlığını azaltma çabalarına meydan okuyacak bir gaz boru hattı yapımı için Türkiye'nin desteğini sağladı. "

    -EL PAİS(İspanya): "BERLUSCONİ VE PUTİN, Erdoğan'I İKNA ETTİ"

    "Rusya, Türk sularından geçecek bir gaz boru hattı için onay sağladı. Berlusconi ve Putin, sonunda Erdoğan'ı tutumunu değiştirmeye ve Ankara için uygun olmayan bir gaz boruhattı için onay vermesi için ikna etmeyi başardı."

    -NOVOSTİ (Rusya) : "RUSYA'NIN TEKELİNİ KORUMAYA YARDIMCI ADIM"

    -"Türkiye, Rus gaz devi Gazprom'un Karadeniz'deki sularını kullanmaya izin verdi. Bu adım Rusya'ya Asya'dan Avrupa'ya gaz taşınmasındaki tekelini korumasına yardımcı olacak."

    -MOSCOW TİMES (Rusya): "PUTİN Ankara'DA ENERJİ ANLAŞMALARINI ELDE ETTİ"

    "Putin Ankara'da enerji anlaşmalarını elde etti. Türkiye, Perşembe günü Ankara'da imzalanan anlaşma ile karasularını Gazprom ve Eni'nin önerdiği Güney Akım boru hattı için kullanılmasına izin vermeyi kabul etti."

    -PRESS TV(İran): "TÜRKİYE BÜYÜK BİR TRANSİT ÜLKE DÖNÜŞTÜRÜLECEK"

    "Rus Başbakanı Vladimir Putin ve Türk mevkidaşı Tayyip Erdoğan, Perşembe günü yaptıkları görüşmeleri, gaz alanında Türkiye'yi Rus gazı için büyük bir transit devlete dönüştürecek olan bir protokolü imzalayarak bitirdi."

    -DEUTSCHE WELLE (Almanya): "ENERJİDE TARİHİ ANLAŞMA"

    "Enerjide tarihi anlaşma. Rusya ile ilişkileri son yıllarda hızla gelişen Türkiye, Moskova'nın büyük önem verdiği bir projeye destek sağladı. Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak Güney Akım projesi Ankara'nın konumunu da güçlendirdi."(ANKA)




    Dünya Türk-Rus anlasmalarini konusuyor.... Yorumları