Amerikan ordusunda neler oluyor ?   Konuyu açan: İNTİFADA   İlk Mesaj: 08-06-2009 (17:06)   Son Mesaj: 08-06-2009 (21:21)    Cevap: 2    Gösterim: 1079  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen İNTİFADA

    08-06-2009

    Amerikan ordusunda neler oluyor ?

    Amerikan ordusunda neler oluyor ?
    Ordu da görev yapan askerler,kararlara baş kaldırdı. Bir çok asker,ordu içinde örgütlenerek işgallerin sona ermesi için çalışırken, birçoğu da ordudan ayrılarak, barış aktivistlerine katılıyor.

    İstatistikler, ABD ordusu içindeki bu tip direnişin son senelerde büyük artış gösterdiğine işaret ediyor. Irak işgalinin başlangıcından beri ordudan kaçma oranı yüzde 80 artmış durumda. 2002'den beri askeri mahkemelerin, çeşitli şekillerde görevinde bulunmayan askerleri yargıladıkları dava sayısı iki katına çıktı. 2006 yılında yapılan bir çalışma, Irak'taki askerlerin yüzde 72'sinin savaşa karşı olduklarını ve ordunun derhal çekilmesini savunduklarını ortaya koymuştu.

    Bildiriler, çıkartmalar, kuşlamalar

    Hızla örgütlenen barış aktivistleri askerleri direnmeye çağırıyor. Bu direniş komutanlara karşı bir direniş. Ordudan ayrılan aktivistler "Ordu sizi bırakmadan siz orduyu bırakın" yazılı çıkartmalar yapıştırıyorlar, savaş resimlerini çoğaltıp üste kuşlama yapıyorlar. Düzenledikleri, toplantı, yürüyüş ve eylemlerle askerlerin ilgisini çekmeye ve onları cesaretlendiremeye çalışıyorlar.

    Aktivistler bu yolla askerleri, "bir çeşit iş yavaşlatma" olarak sınavlarda düşük performans göstermeye, böylece birliğin savaşa gönderilmesini engellemeye ikna ediyorlar.

    Aktivistler ABD ordusunda düşük rütbelilerin çoğunun işçi ailelerinde geldiğine de dikkat çekiyor.

    Kaynak: Milli Gazete

    emirahmedyasin bunu beğendi.



    Amerikan ordusunda neler oluyor ? Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  08-06-2009, 20:52

    --->: Amerikan ordusunda neler oluyor ?


    En nihayi hüküm Allah ındır Allah elbette dilese kafirleri yola getiri ama o şunu murad ediyor; (14-15) Onlarla savaşın ki, Allah onlara sizin ellerinizle azap etsin, onları rezil etsin, onlara karşı size yardım etsin, mü’min topluluğun gönüllerini ferahlatsın ve onların kalplerindeki öfkeyi gidersin. Allah, dilediğinin tövbesini kabul eder. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
    Hasılı izzetsizliğimiz bu imtihanlarda belli olmadıkça biz salihler gurubuna ulaşmayacaz
    emirahmedyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) emirahmedyasin

      Permalink - Mesaj no 2  08-06-2009, 21:21

    --->: Amerikan ordusunda neler oluyor ?


    amerıkan ordusuna katılan ınsanlar para için,iş için orada olan çaresiz insanlar.yani bir bakıma köylü bunlar.hepsi cani degıl bunların.
    3rd eng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) 3rd eng