Nasrullah:Lübnan'da Mezhebi Fitneye Fırsat Vermeyeceğiz!   Konuyu açan: emirahmedyasin   İlk Mesaj: 07-31-2009 (23:08)   Son Mesaj: 07-31-2009 (23:08)    Cevap: 0    Gösterim: 993  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen emirahmedyasin

    07-31-2009

    Nasrullah:Lübnan'da Mezhebi Fitneye Fırsat Vermeyeceğiz!

    Nasrullah:Lübnan'da Mezhebi Fitneye Fırsat Vermeyeceğiz!
    Seyyid Nasrullah, Fethi Yeken'ın vefatının 40. günü münasebetiyle yaptığı konuşmasında, fitne girişimlerine fırsat vermeyeceklerini söyledi.

    Lübnan İslami Direnişi Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Arap dünyasındaki direnişin tehlikeli dönemleri geride bırakarak, hedeflerini gerçekleştirmek için yürüyüşünü sürdürdüğünü kaydetti. Nasrullah “Direnişin geleceğinden güven içindeyiz. Direnişi sona erdirmek için yapabilecekleri her şeyi yaptılar fakat başarısız oldular” dedi.

    Fethi Yeken’in vefatının 40. Günü münasebetiyle yaptığı konuşmasından Nasrullah, “Fethi Yeken, direnişi tamamen tasfiye etmeyi hedefleyen 2006 Temmuz savaşı sırasında, direnişi en fazla destekleyenlerden birisiydi. Yeken’in arzusu, İslami Amel Cephesi’nin İslami Direniş’in bir parçası olmaktı. Bugün, Cephe’nin liderleriyle bunu gerçekleştirmeye devam ediyoruz” dedi

    Nasrullah “Hakikatte Yeken’i, İslami kitap arayışı içerisinde olduğumuz dönemlerde, kitaplarından ve eserlerinden tanıdım” dedi, Yeken’in Lübnan’daki İslami Direnişin kurucuları arasında yer aldığını kaydetti.

    Filistin davasının tehlikeli bir dönemden geçtiğini belirten Nasrullah “Bugün, Filistin büyük komplolarla karşı karşıyadır. 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan Filistinlileri hedef alan bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Bir tiyatroyu andıran Amerika’nın İsrail’e baskılarına rağmen yerleşim merkezi inşası devam ediyor. İsrail, bölgede barış istemiyor. “İsrail, Amerika’nın isteklerini yada kararlarını kabul etme ve etmeyebilir” düşüncesi doğru değildir. Çünkü İsrail, Amerika’nın bir aracıdır. Amerika’ya bağlıdır . İsrail, Amerika’nın bölgedeki askeri üssüdür. Ne Obama’yı ne de Obama’dan sona gelecek olanı bekleyemeyiz. Kudüs’te ve hatta Filistin’in tamamında Yahudileştirme faaliyetleri devam ediyor” dedi.

    Direnişe karşı uluslar arası, bölgesel ve yerel cephenin varlığına dikkat çeken Nasrullah, “Direnişin kültürünü ölüm ve savaş kültürü olmakla suçladılar. Teslimiyet kültürünü ise hayat kültürü olarak isimlendirdiler” dedi. Arap ülkelerine de bel bağlanamayacağını ifade eden Nasrullah “Arap ülkeleri, daha fazla taviz vermeye hazırdır” şeklinde konuştu.

    İsrail’in Lübnan’a karşı yeni bir savaş hazırlığı içerisinde olduğunu vurgulayan Nasrullah, “İsrail, Temmuz savaşından bugüne kadar zayıf noktalarını tatbikat ve eğitimlerle güçlendirmek için çalıştılar. Hedefleri Lübnan’ı işgal etmek ve direnişi tamamen tasfiye etmektedir. Bu ihtimal gerçekleştiğinde tek seçeneğimiz, direnişe bağlı kalmak olacak” dedi.

    Lübnan’da Şii ve Sünniler arasında bir bölünmenin olmadığını savunan Nasrullah, Temmuz savaşı sonrasında Lübnan’da ortaya çıkan bölünmenin mezhebi olmadığını siyasi olduğunu vurgulayarak “Lübnan’da mezhebi ayrışmaya, fitne girişimlerine fırsat vermeyeceğiz. Direniş emanetini taşımaya, direnişin etkinlik alanını genişletmeye ve başta Lübnan olmak üzere tüm dünyadaki Müslümanları birbirine yakınlaştırmaya devam edeceğiz. Filistin, kalbimizde, vicdanımızda, direnişimizde ve hareketimizde olan varlığını korumaya devam edecektir” dedi.

    isra haber

    {{?ura}} bunu beğendi.



    Nasrullah:Lübnan'da Mezhebi Fitneye Fırsat Vermeyeceğiz! Yorumları