DTP'li vekilden haddi aşan TAVIR ve sözler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-31-2009 (17:29)   Son Mesaj: 07-31-2009 (17:29)    Cevap: 0    Gösterim: 805  

    07-31-2009

    DTP'li vekilden haddi aşan TAVIR ve sözler

    DTP'li vekilden haddi aşan TAVIR ve sözler
    Hep operasyon ve çatışmalarla gündeme gelen Kato dağında gerçekleştirilen festivalde konuşan DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Abdullah Öcalan'ın Ağustos ayında açıklayacağı Kürt sorununa ilişkin yol haritasını herkesin beklemesi gerektiğini belirterek, Kürt sorununun muhatapları ile çözüleceğini iddia etti. DTP'li Bayındır, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Söz ola kese başı" sözünü hatırlatarak, "Bu halka verdiğin sözü tutmazsan bu halk da senin kafanı keser" diye konuştu.

    Beytüşşebap ilçesindeki Kato dağında düzenlenen Koyun kırpma Festivali, binlerce kişinin Kato Dağı Laleşin Yaylası'na yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş sırasında yasa dışı sloganlar atılırken, yaylaya çıkan vatandaşlar, "Dilenmenin değil, direnmenin adresiyiz", "Ne imha, ne inkar, Demokratik Özerklik", "Direndik, direneceğiz, örgütlenerek özgürleşeceğiz" ve "Demokratik Özerklikle Demokratik Cumhuriyete" yazılı afişler astI.

    Kato Dağı eteklerindeki yüksek bir tepeye büyük harflerle "Hun Bi XÛr Hatin" (Hoşgeldiniz) yazısı yazılırken, trafik kazasında yaşamını yitiren Kürt siyasetçiler Hüsnü Ablay ve Cihan Deniz'in dev posteri ve DTP ile PKK örgütünün silahlı kanadı olan HPG'nin bayrakları da asıldI.

    Beytüşşebap Belediyesi Foklor ekibinin gösterisi ile başlayan festivalde DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır bir konuşma yaptı. Bayındır, Kürt halkının binlerce yıllık geneleneklerini ve kültürlerini bugüne taşıdığını, buna sahip çıkan halkı kutladığını ifade ederek, "Öcalan, 15 Ağustos'ta barışın sağlanması için bir adım atacak, herkesin bunu beklemesi gerekir"dedi. Partilerine yönelik yıldırma ve baskı politikalarının devam ettiğini ileri süren Bayındır, "Partimizin 300 çalışanını tutukladılar. Bunların hesabını soracağız. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kürt sorunun çözümü için Beyaz Saraya gidiyor. Gelsin bizim yamıza hemen sorunu çözelim. Barış için halkın iradesini tanımak zorundalar. Erdoğan sürekli olarak, 'Söz ola kese başı'diyor. Eğer sen de bu halka verdiğin sözü tutmazsan bu halkta senin kafanı keser" şeklinde konuştu.

    DHA




    DTP'li vekilden haddi aşan TAVIR ve sözler Yorumları