Libananco davasında Cem uzan yeni bir gelisme   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-30-2009 (12:48)   Son Mesaj: 03-21-2011 (12:07)    Cevap: 2    Gösterim: 2394  

    07-30-2009

    Libananco davasında Cem uzan yeni bir gelisme

    Libananco davasında Cem uzan yeni bir gelisme
    Davayı gören uluslararası mahkeme, Enerji Bakanlığı'nın "ÇEAŞ-Kepez-Libananco şirketlerinin hisse yapısı ve devri" konusundaki itirazını haklı buldu. Zaman'ın Enerji çevrelerinden edindiği bilgilere göre, mahkeme, Libananco şirketinin hisse edinim sürecini ayrıntılı bir şekilde inceleyecek. İnceleme kararı, Türkiye lehine önemli bir gelişme olarak yorumlanıyor. Bakanlık, şirketlerin hisse devrinde yasalara aykırı davranıldığını ve muvazaalı (danışıklı) işlem yapıldığını savunuyor.

    Enerji Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) başvurusu üzerine 2003'te Uzan Grubu'na ait ÇEAŞ ve Kepez Elektrik şirketlerine el koymuştu. El koyma üzerine Güney Kıbrıs'ta faaliyet gösterdiğini açıklayan Libananco şirketi, ÇEAŞ ve Kepez'in ortağı olduğunu ve el koymayla zarara uğradığını ileri sürerek Türkiye aleyhine 10 milyar dolarlık dava açtı. Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi'nde açılan dava halen görüşülmeye devam ediyor. Davayla ilgili kamuoyunda Enerji Bakanlığı'nın kazanma ihtimalinin zayıf olduğu yorumları yapılırken, Libananco'nun mahkemeyi kazanması durumunda Türkiye'nin faiziyle birlikte 20 milyar doları bulabilecek tazminat ödemesinin söz konusu olabileceği ileri sürülüyordu. Ancak geçen yıl Yargıtay'ın da onadığı mahkeme kararıyla Uzanlar'ın şirket hisseleriyle ilgili muvazaalı satış yaptığı tespit edilmişti. Libananco davasını görüşen uluslararası mahkeme de bu gelişme üzerine Türk mahkemelerinin kararını istemişti.

    Cem Uzan, ÇEAŞ ve Kepez'e el koyma sürecini başlatan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) eski Başkanı Yusuf Günay'a görevinin son günlerinde, ABD'de 300 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı. Edinilen bilgiye göre Uzanlar'ın açtığı tazminat davasıyla ilgili aradan geçen 2 yılık süre içerisinde EPDK ve eski başkanına mahkemeyle ilgili herhangi bir tebligat ulaşmadı. Davanın açıldığı tarihte EPDK başkanı olan Yusuf Günay, el koymanın 2001'de çıkarılan Elektrik Piyasası Kanunu gereği yapıldığını açıklamıştı. EPDK, söz konusu şirketin uyarıları dikkate almadığını belirterek, 5 Haziran 2003'te mevzuata aykırılıkları tespit ederek Enerji Bakanlığı'ndan gereğinin yapılmasını istemişti.

    ZAMAN




    Libananco davasında Cem uzan yeni bir gelisme Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  07-30-2009, 17:05

    --->: Libananco davasında Cem uzan yeni bir gelisme


    Uzanın resmini çokmu aradınız ruh halini tam tasvir ediyor
    emirahmedyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) emirahmedyasin

      Permalink - Mesaj no 2  03-21-2011, 12:07

    --->: Libananco davasında Cem uzan yeni bir gelisme


    Alıntı:
    ceas kepez 2011 haberler-Libananco davasında Cem uzan yeni bir gelisme

    slm burada yazı yazmama fırsat verdiğiniz için teşekkürler yav insaf yav yeter artık bitsin bu dava nereye kadar uzataçaksınız ki!anlamadıgım bir dava bunca yıl olurmu zaman geçiyor bu nasıl insan hakları mahkemesidir bu kadar uzatılıyor davalar,, zaman hızla geçiyor onca insanın haklarının magdurların alaçaklarının hice sayıldıgı bir zaman biriminde nasıl insan haklarından söz edilir anlamam mümkün değil yoksa AİHM büyük harfle yazdıgım kısaltmadır değilmi avrupa insan hakları mahkemesinin yoksa başka anlamadamı geliyor mesela AL İNSANLARIN HALK MÜLKİYETİNİ sakın bu anlamada gelmiş olmasın hele bi araştırın bu dava yüzünden ne hale geldik biter diye bekledik davanın biteçeği yok ama biten birşey var oda bu olaylar yüzünden magdur olan insanlar onların hakları ne olaçaklar öteki tarafa yani ahiretemi kalaçak bence 1 mahsuru yok çünkü orası daha uzun bir zaman birimidir ebedi orada ne halt edeçekler bizi bu hale getirenler kimin oldugunun önemi yok önemli olan bizim bu hale düşmemize neden olan karmaşıklardır bu karmaşıklar aslında çok basit ayrıştırılır ama bu kadar karışık olan meseleyi dahada karmakarışık hale getirmenin kime ne kadar faydası olaçak ki diyelim dava uzadıkca uzadı 1 yıl daha yada 5 yada 10 yada 30 yıl eeeee sonra hadi cem uzan kazandı sayalım hangi yaşa geleçek 70veya 80 diyelim ki 100 milyar dolar değilde 100000 milyar dolar olsun olan olduktan sonra bu parayıda aldıgını var sayalım ben bu yaştan sonra dünyanın bütün malları benim olsa kaç yazar ayakta duramam hareketlerde sınırlı belki kafamda saç bile olmayaçak dişlerim dökülmüş takma dişim olaçak ellerim nasırlı parayı bile sayamayacam eeee ozaman ben ne yapayım kazanılmış olan davayı bir söz vardır geciken adelet adalet değildir ikinci ihtimal ise hadi diyelim türkiye kazandı yukarıda yazdıgım tarihler türkiye içinde geçerlidir azami olan 30 yıl biz magdurlar zaten 2003 yılında bir böbrekleri alınmış durumdayız kalbimiz tık tık tık tik tak tik tak olarak atıyor ha durdu ha duraçak bizi bu duruma getirenler allahlarından bulsunlar her ama her kim olursa olsun allahından bulsun kul hakkıyla gitsinler ben haram ediyorum benim kaybedecek birşeyim yok son olarakta adımıda memleketimide ve bulundugun şehiride yazıyorum umarım 2011 bitmeden bu dava biter yok eğer 20 30 yada 40 yıl süreçekse AİHM sinin bütün yönetimidene hakkım haram olsun bitirmedikleri için kısa zamanda başka ne diyeyim işte yazıyorum büyük harflerle adımı yaşadıgım ülkeyi bulundugum şehri RAMAZAN GÜNDÜZ ÖZEN TÜRKİYE/DİYARBAKIR..........kısa bir not=aslında yazaçaklarım çok çok çok tu ama bitmezdi eledim eleedim elekte kalanları yazdım.....................,,,,,,,,,,,,,,,,SAYGIL ARIMLA_______RGÖ-------------
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci