Abdullah Gül'den anlamlı konusma   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-23-2009 (14:57)   Son Mesaj: 07-23-2009 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 1342  

    07-23-2009

    Abdullah Gül'den anlamlı konusma

    Abdullah Gül'den anlamlı konusma
    Erzurum Kongresi'nin 90. yıldönümü kapsamında Erzurum'a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, etkinlikler öncesinde Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF), ve Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Konfederasyonu'nun (TUSKON) düzenlediği DAKİK 2 toplantısına katıldı.

    Cumhurbaşkanı Gül, program öncesinde standları gezdi. Vatandaşlarla yakından ilgilenen Cumhubaşkanı Gül'e, babasının torna tezgâhında çalışırken çekilmiş bir adet fotoğrafı hediye edildi.

    DAKİK 2 toplantısında konuşan Gül, Erzurum Kongresi'ni hatırlatarak geçmişten ders alınarak geleceğe daha bir sorumlu şekilde bakılması gerektiği uyarısında bulundu. Türkiye'de yaşayan her kesimin enerjilerini daha güzel bir demokrasiye ve en iyi hukuk sistemine ulaşmak için harcaması gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, "Büyük ülkelerin büyük hedefleri vardır. Enerjimizi bu noktada halkımızın refah ve huzur seviyesini artırmak için kullanalım. Ülkemizde maalesef ekonomik anlamda dengesizlikler var. Ancak buna rağmen ülkemizde çok güzel şeyler meydana geliyor" şeklinde konuştu.

    Devletin bir görevinin de yeni teşvik yasalarıyla vatandaşlara yeni iş imkânları açmak olduğunu kaydeden Gül, bu noktada bazı şehirlerin önde gelenlerinin de şehre sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Devletin bütün imkanlarını yatırımcıların kullanımına sunduğunun altını çizen Gül, "Yolunu ve işini bilenler için Türkiye'de büyük imkanlar var." dedi.

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise iki defa dilinin azizliğine uğradı. Akdağ, Cumhurbaşkanı Gül'e "Sayın Başbakanım" şeklinde hitap etti. Doğuda daha müreffeh bir yaşam tarzı için herkesi birlikte harekete etmeye çalışan Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum'un birkaç yıl içinde sağlık alanında önemli yatırımlara imza atacağını ifade etti. Özelikle Erzurum Üniversitesi'nin bundan böyle bölgedeki yatırımlara öncülük edeceğine de dikkat çekti. (CİHAN)




    Abdullah Gül'den anlamlı konusma Yorumları