Çocuklar faciadan zor kurtuldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-23-2009 (13:44)   Son Mesaj: 07-23-2009 (13:44)    Cevap: 0    Gösterim: 944  

    07-23-2009

    Çocuklar faciadan zor kurtuldu

    Çocuklar faciadan zor kurtuldu
    Ağaçlara çarpan kamyonun devrilerek, oyun alanına yaklaşık 1 metre kala durmasıyla facia kıl payı atlatıldı.

    Edinilen bilgiye göre olay saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin park ve bahçeleri sulamak için taşeron firmadan kiraladığı su tankeri doldurulduğu sırada, freni boşalarak hareket etti. Yokuş aşağı hızlanarak sürüklenen kamyon 30 metre mesafedeki çocuk parkına daldı. Park içinde hızla çocukların oyun alanına doğru hareket eden kamyon, yol kenarındaki ağaçlara çarptı. Ağaçları deviren kamyon takla atarak çocukların oyun alanına yaklaşık 1 metre kala kala durabildi. Bu sırada parkta oynayan çocuklar korku içinde kaçarak uzaklaştı.

    Kaza sırasında parkta her şeyden habersiz oyun oynayan çocuklar, korku dolu anları şöyle anlattı, "Biz oyun oynarken yukardan kamyon gelmeye başladı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kamyon ağaçlara çarptı biz de kaçtık."

    Küçük kardeşinin kazadan kıl payı kurtulduğunu söyleyen bir başka çocuk ise, "Kardeşim pakta oynuyordu. Az kalsın kamyonun altında kalacaktı. Çok korktum" şeklinde konuştu.

    Tanker şoförü Mustafa Esen ise, "Ben su doldururken tankerde yaylanma oldu. Birden hareket etmeye başladı. Ne olduğunu anlayamadım." diye konuştu.

    Olaydan sonra itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Tanker kaldırma çalışmaları devam ederken sağlık ekipleri olay yerinde bekletildi. Çocuklarıyla beraber parka gelen aileler tankerin kurtarma çabalarını korkulu gözlerle izledi.

    Tanker şoförünün kazayla ilgili ifadesine başvuran, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.




    Çocuklar faciadan zor kurtuldu Yorumları