Antalya Kepez Belediyesindeki çevre düzenlemesi çalışması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-23-2009 (13:38)   Son Mesaj: 07-23-2009 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 885  

    07-23-2009

    Antalya Kepez Belediyesindeki çevre düzenlemesi çalışması

    Antalya Kepez Belediyesindeki çevre düzenlemesi çalışması
    Caminin, Ramazan ayının ilk teravih namazına yetiştirilmesi hedefleniyor.

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü Hacı Ali Uyaroğlu Cami'nde devam eden çalışmaları denetledi. Denetimde camiyi yaptıran hayırsever Hacı Ali Uyaroğlu' da yer aldı. Uyaroğlu, caminin ibatede açılamama nedeni olan çevre düzenlemesi sıkıntısını çözdüğü için Tütüncü'ye teşekkür etti.

    Başkan Tütüncü de göreve gelir gelmez mahalle sakinlerinin taleplerini dikkate alarak Hacı Ali Uyaroğlu Cami'nde çalışma başlattıklarını belirterek, ibadethanenin çevre düzenlemesiyle ilgili Türkiye'de birçok başarılı projeye imza atan mimarlara proje çizdirdiklerini kaydetti.

    Proje kapsamında başlatılan çalışmaların büyük oranda tamamlandığını dile getiren Tütüncü, inşaat çalışmasını Ramazan ayından önce bitirmeyi hedeflediklerini bildirerek, "İnşallah Çankaya Mahallesi'ndeki vatandaşlarımızla birlikte Ramazan'ın ilk günü teravih namazını kılarız." dedi.

    İlçe halkının mutluluğunu artırmak için çalıştıklarını vurgulayan Hakan Tütüncü, vizyon projelerle Kepez'i güzelleştirmeye, vatandaşların taleplerini dikkate alarak okulların, camilerin, sağlık ocaklarının sorunlarını çözmeye devam edeceklerini ifade etti.

    Çevre çalışması kapsamında bahçe duvarı yapılan caminin ön kısmına da beton döküldü. Hazırlanan projeye göre camiin ön kısmı 5 bin metrekare traverten taşla kaplandı. Çınar ağaçlarının dikileceği caminin çevresinde yeşil alanlar da oluşturulacak.

    Cemaatin dinlenebileceği, sohbet edebileceği bir seyir terası bölümü de inşa edilecek. Caminin çevresindeki korkuluk demirleriyle birlikte, cenaze namazının kılınacağı bir de alanda yapılacak.

    (CİHAN)




    Antalya Kepez Belediyesindeki çevre düzenlemesi çalışması Yorumları