Hüseyin Üzmez tutuklandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-14-2009 (12:06)   Son Mesaj: 07-14-2009 (12:06)    Cevap: 0    Gösterim: 1296  

    07-14-2009

    Hüseyin Üzmez tutuklandı

    Hüseyin Üzmez tutuklandı
    Duruşma için adliyeye önce Üzmez'in korumaları geldi. Hemen arkasından özel bir araçla avukatlarıyla birlikte adliyeye gelen Hüseyin Üzmez, gazetecilerin B.Ç.'nin 'ruh sağlığının bozulduğu' yönündeki Adli Tıp Genel Kurulu tarafından verilen raporun mahkemeye ulaştığı yönündeki hatırlatmalarına sessiz kaldı.

    Bu sırada Üzmez'in korumasıyla polis arasında kısa sürelik gerginlik aşandı. Korumalar Üzmez ve avukatları büyük bir titizlikle yürütmeye çalışırken gazeteciler de zor anlar yaşadı. Üzmez'in avukatları, "Tutaklanma bekliyor musunuz?" sorusuna, "Süre istenecek, raporu daha almadık. Raporu alınca inceleyip beyanda bulunacağız. Aleyhimizde birşey varsa savunma isteyeceğiz. Tutuklanma beklemiyoruz. Tutuklanma tedbirdir, tutuklanma mahkumuyet değilki, tutuklanmanın amacına aykırı davranılmış olur bu taktirde." dedi. Hüseyin Üzmez de gazetecilerin ısrarlı sorularına "Allah var, şeriki yok, yetti mi?" cevabını verdi.

    Ardından görülen duruşmada mahkeme heyeti, Üzmez'in, 'Küçük yaştaki kız çocğuna cinsel istismarda bulunmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi. (CİHAN)




    Hüseyin Üzmez tutuklandı Yorumları