Gündemi derinden sarsan iddia - video   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-09-2009 (19:33)   Son Mesaj: 07-09-2009 (19:33)    Cevap: 0    Gösterim: 1110  

    07-09-2009

    Gündemi derinden sarsan iddia - video

    Gündemi derinden sarsan iddia - video
    Basında yer alan haberlere göre, Ergenekon savcılarına 3. iddianameyi bir an önce başsavcıya teslim etmeleri için baskı uygulanıyor. İşte konuşulan iddialarla ile ilgili şok detaylar.

    Asrın Davası'nın 3. iddianamesiyle ilgili şok iddialar ortaya atıldı. Basında yer alan haberlere göre Ergenekon savcılarına 3. iddianameyi tamamlayıp bir an önce Başsavcılığa teslim etmeleri yönünde baskı uygulanıyor.

    ERGENEKON SAVCILARINA KİM BASKI YAPIYOR

    Ortaya atılan iddialar, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun Ergenekon davasına bakan Hakim ve Savcıları görevden alacağı yönündeki söylentileri de güçlendiriyor.

    [FLV]http://media.samanyoluhaber.com/media/habervideo/2009/07/08/7.flv[/FLV]

    VAHİM İDDİALAR

    Ergenekon savcılarıyla ilgili iddia adilen baskıların, Ergenekon davasına bakan ve dosyaya hakim olan 13. Ağır ceza mahkemesinin tatilde olmasını fırsat bilip, dosyayı yedek heyete inceletme amacı taşıdığı ileri sürülüyor.

    AMAÇ YEDEK HEYETE İNCELETMEK

    İddianamenin aceleye getirilerek Başsavcılığa teslim edilmesi durumunda İddianameyi 13. Ağır ceza mahkemesinin Ergenekon davalarına bakmayan yedek heyeti inceleyecek. Yedek heyetin başkanlığını ise "Millete Komplo Belgesi"nin altında imzası bulunduğu iddia edilen Kurmay Albay Dursun Çiçek'in şaibeli tahliye kararına imza atan Heyete geçici görevle atanan Faik Saban yapıyor.

    Basında yer alan haberlere göre bütün çabalar 3. iddianameyi, Faik Saban'ın önüne getirmek için gösteriliyor. İddianamenin nöbetçi mahkemenin önüne getirilmesinin ardından da heyetin İddianameyi kabul edeceği ve ilk duruşma tarihini vereceği konuşuluyor.

    Ancak burada önemli bir iddia öne çıkıyor. İddianameyi kabul eden heyetin, iddianemede yer alan bir çok tutuklu sanık hakkında da tahliye kararı vereceği ileri sürülüyor.

    İDDİANAMENİN İÇİ Mİ BOŞALTILACAK?

    3. iddianamede tutuklu sanık olarak aralarında Mehmet Haberal'ında olduğu bazı rektörlerler ile muvazzaf subaylar, Eski emniyet müdürü İbrahim Şahin ile Türk Metal Sendikası başkanı Mustafa Özbek de bulunuyor.

    Ortaya atılan bu yeni iddialar, son günlerde çok dillendirilen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun Ergenekon davasına bakan hakim ve Savcıları görevden alacağı yönündeki söylentileri de güçlendiryior.




    Gündemi derinden sarsan iddia - video Yorumları