Apo sloganlarına TÜRK BAYRAGI ILE CEVAP VERDI   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-09-2009 (19:23)   Son Mesaj: 07-09-2009 (19:23)    Cevap: 0    Gösterim: 1192  

    07-09-2009

    Apo sloganlarına TÜRK BAYRAGI ILE CEVAP VERDI

    Apo sloganlarına TÜRK BAYRAGI ILE CEVAP VERDI
    "Utanmıyor musunuz" ve "Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" diye bağıran vatandaş, Çevik Kuvvet polisleri tarafından uzaklaştırıldı.

    Kendilerine Barış Meclisi Bileşenleri adını veren grup, DTP Mersin İl Başkanlığı önünde toplandı. Valiliğe yürümek isteyen grup, polisler tarafından taşkınlık yapmamaları konusunda uyarıldı. Daha sonra yürüyüşe geçen grup Atatürk Caddesi'ni takip ederek Ulu Camii önüne ulaştı. Burada barikat oluşturan Çevik Kuvvet Polisleri, grubun valiliğe yürümesine izin vermedi. Gruptan birinin basın açıklaması yaptığı sırada Ulu Cami tarafından gelen bir vatandaş ise Türk Bayrağı açarak "Utanmıyor musun" diye haykırdı.

    Çevik Kuvvet polisleri tarafından uzaklaştırılmaya çalışılan vatandaş "Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti", "Bizim kefenimiz elimizde diye" tepkisini göstermeye devam etti. Polis tarafından bir yere oturtularak sakinleştirilmeye çalışılan vatandaş, "Mersin'de bayrağımızı yaktılar, yırttılar. Biz sustukça bunlar yapıyor. Yazık bu vatana" diye konuşmasını sürdürdü. Alman düşünürün "Vatanı olmayanın namusu olmaz" sözünü hatırlatan vatandaş, "Kimin vatanı yoksa namusu yoktur" diyerek konuşmak için polislere adeta yalvardı.

    Bu sırada ayağa kalkıp yuh çekerek bayrak açılmasına tepki gösteren DTP'liler ise görevliler tarafından sakinleştirildi. DTP'liler basın açıklaması sonrası yaptıkları oturma eyleminin ardından zaman zaman teröristbaşı lehine slogan atmayı sürdürdü. (CİHAN)




    Apo sloganlarına TÜRK BAYRAGI ILE CEVAP VERDI Yorumları