Alperenler Çin Konsolosluğu'na yürüdü   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 07-07-2009 (11:47)   Son Mesaj: 07-07-2009 (21:47)    Cevap: 1    Gösterim: 876  

    07-07-2009

    Alperenler Çin Konsolosluğu'na yürüdü

    istanbul Alperen Ocakları üyeleri, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan ve onlarca kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylar nedeniyle Çin hükümetini protesto etti.
    Sarıyer sahilde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Çin Konsolosluğu'na kadar yürüyerek basın açıklaması yaptı.



    İstanbul Alperen Ocakları üyesi yaklaşık 500 kişi, Sarıyer Tarabya sahilinde toplandı. Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde resmi açıklamalara göre 156 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayların ardından Çin hükümetini protesto etmek isteyen grup, slogan atarak Çin Konsolosluğu'na kadar yürüdü. Konsolosluğu yaklaşık 100 metre kadar yaklaşan protestocuların daha ileriye gitmesine izin verilmedi. Sık sık tekbir getiren grup Çin'i protesto eden dövizler taşıdı. Protestocular, "Türkistan Türktür Türk kalacak", "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklinde slogan attı.
    Grup adına açıklama yapan İstanbul Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Kayatuzu, herkesi Çin mallarını boykot etmeye çağırdı. Çin hükümetinin kontrolsüz güç kullanımı nedeni ile bu duruma gelindiğini belirten Kayatuzu, "Bini aşkın soydaşımız öldürülmüş, şehit edilmiştir. Yıllardır devam eden zulüm bu gün iyice ayyuka çıkmıştır" dedi. Avrupa ve diğer ülkelerde yaşayan Çinlilere de seslenen Kayatuzu, Çin hükümetine karşı onların da tavır almalarını istedi.
    Basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapan grup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dua ederek eylemlerine olaysız bir şekilde son verdi.
    Eylem sırasında çevik kuvvet polisi, Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosluğu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Konsolosluğun önüne barikat kuran polis, göstericilerin belirli bir noktaya kadar yaklaşmalarına izin verdi.




    Alperenler Çin Konsolosluğu'na yürüdü Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  07-07-2009, 21:47

    --->: Alperenler Çin Konsolosluğu'na yürüdü


    Neden bu haber bütün yayın organlarında sadece ''etnik bir çatışma'' olarak geçiştirilir? Neden uygur türklerine uygulanan asimile politikalarından hiç bahsedilmez? Neden en güvendiğimiz haber kaynaklarından biri olan haber7.com bile bu durumu bu kadar basit geçiştirir?
    kipchak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) kipchak