Diyarbakır'da 4 cenaze birden kalktı   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 07-07-2009 (09:21)   Son Mesaj: 07-07-2009 (09:21)    Cevap: 0    Gösterim: 726  

    07-07-2009

    Diyarbakır'da 4 cenaze birden kalktı

    Şırnak'ın Silopi ilçesindeki mayın patlamasında ölen 4 kişinin cenazesi yakınları tarafından Diyarbakır'a getirilerek toprağa verildi.
    Silopi ilçesine bağlı Balıklaya köyü kuzeyinde baraj yolu yapım çalışmalarını yürüten işçileri taşıyan minibüsün daha önceden teröristlerce yola döşenen mayına çarpmasıyla meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Murat Dinç, Ramazan Koç, Velat Koç ve babası Ramazan Koç'un cenazeleri aileleri tarafından ambulansla Şırnak'tan Diyarbakır'a getirildi.
    Ramazan Koç, Velat Koç ve babası Ramazan Koç'un cenazeleri Diyarbakır Yeniköy mezarlığında, Murat Dinç'in cenazesi de Diyarbakır merkeze bağlı Küçükadıköy köyünde toprağa verildi.
    Yeniköy mezarlığına gelen DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ile Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.
    Tuğluk burada yaptığı konuşmada, olayların ve akan kanın durmasını istediklerini belirterek, ''bugüne kadar 40 bin kişi öldü, 40 bin kişinin daha mı ölmesi lazım. Olayların barış ve demokrasi içerisinde çözülmesini ve uzanan barış elinin tutulmasını istiyoruz'' dedi.
    Silopi ilçesine bağlı Balıklaya köyü kuzeyinde baraj yolu yapım çalışmalarını yürüten işçileri taşıyan minibüsün daha önceden teröristlerce yola döşenen mayına çarpması sonucu meydana gelen patlamada 4 kişi ölmüş, 9 kişi yaralanmıştı.




    Diyarbakır'da 4 cenaze birden kalktı Yorumları