Tekirdağ'da tarlalar sarıya boyandı!   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 07-07-2009 (09:18)   Son Mesaj: 07-07-2009 (09:18)    Cevap: 0    Gösterim: 727  

    07-07-2009

    Tekirdağ'da tarlalar sarıya boyandı!

    Tekirdağ'da ayçiçeği hasadının Ağustos ayı sonunda başlayacağını bildirilirken tarlalar şimdiden sarıya boyandı..
    Tekirdağ'da, il genelindeki buğday hasadının yarısının tamamlandığı bildirildi.
    Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı Şerif Baykut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemdeki yağışlardan olumsuz etkilenen buğday hasadının 15 Temmuz'a kadar tamamlanmasını beklediklerini kaydetti.
    Baykut, aşırı yağış alan bazı bölgelerdeki buğdaylarda hastalık görüldüğünü ve bu nedenle verimin 2008 yılından daha düşük olacağını tahmin ettiklerini belirtti.
    Buğdaya verilen müdahale fiyatının, girdi maliyetleri açısından ele alındığında 2008 yılına göre yüzde 25 daha az olduğunu ifade eden Baykut, çiftçinin mağduriyetini azaltmak için primlerin 1 liradan çıkarılması gerektiğini kaydetti. Baykut, ''Sürekli yükselen girdi maliyetleri nedeniyle, çiftçinin mağduriyeti azalmadı. Üretici açısından enflasyon sıfıra hiç düşmedi'' dedi.
    Baykut, 2008 yılında buğday rekoltesinin il genelinde 1 milyon 79 bin ton olduğunu söyledi.
    Bu yıl buğday hasadının devam ettiğini anımsatan Baykut, ''Buğdayda rekoltenin bu yıl biraz daha düşük olacağını tahmin ediyoruz. Bazı bölgelerimizde aşırı yağışlar nedeniyle buğday hastalıkları görüldü. Ancak rekoltenin 1 milyon tona yaklaşacağını öngörüyoruz'' şeklinde konuştu.

    AYÇİÇEĞİ
    Baykut, Tekirdağ'da ayçiçeği hasadının ise Ağustos ayı sonunda başlayacağını bildirdi.
    Son yağışların ayçiçeği başta olmak üzere, bütün yazlık sebze ve hububata fayda sağladığını anlatan Baykut, ''Şu anda ayçiçeğinin durumu iyi. Yağışlar ayçiçeğine yaradı. Tabii dolu riskini de unutmamak lazım'' dedi.
    Baykut, ayçiçeğinin ekim alanının önceki yıllara oranla azaldığını ifade ederek, verimin iyi olacağını ümit ettiklerini söyledi.
    Ziraat Odası Başkanı Baykut, Tekirdağ'da geçen yıl, ayçiçeği rekoltesinin 356 bin ton, il genelinde ise toplam hububat rekoltesinin 1 milyon 243 bin ton olduğunu kaydetti.




    Tekirdağ'da tarlalar sarıya boyandı! Yorumları