AK Parti geri adım atmayacak   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 07-03-2009 (11:23)   Son Mesaj: 07-03-2009 (11:23)    Cevap: 0    Gösterim: 834  

    07-03-2009

    AK Parti geri adım atmayacak

    AK Parti geri adım atmayacak
    AK Parti CMK 250. maddedeki değişiklikten geri adım atmıyor. Değişiklik, Cumhurbaşkanı tarafından veto edilirse ek düzenlemelerle tereddütler giderilecek.






    Hükümet, Ceza Muhakeme Kanunu'nun 250. maddesi kapsamındaki ‘Anayasal düzene ve devlete karşı işlenen suçların' asker kişiler tarafından işlenmesi halinde sivil mahkemelerde yargılanmalarına ilişkin düzenlemeden geri adım atmayacak. Hükümet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasaya ilişkin kararına göre yasada ‘suistimali önleyici' düzenleme yapacak.

    SUİSTİMALİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

    Düzenleme ile ilgili tartışmalar sürerken, AK Parti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 15 günlük süre içinde yasaya ilişkin vereceği kararı bekliyor. Yasanın çıkmasından sonra bir ihbar mektubu ile general tutuklanıp yargılanabileceği iddiaları üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ bunun mümkün olmadığını söylemişti. Meclis'te yapılacak yeni düzenlemede ‘yasanın uygulanmasında suistimale yol açabilecek unsurlar' üzerinde net hükümler getirilecek.

    TATİLDEN SONRA MECLİS'E GELECEK

    Yasanın Gül tarafından onaylanması halinde de Parlamento'da çıkarılacak yeni bir kanunla ek düzenleme yapılacak. Düzenleme ile Genelkurmay'ın endişeleri giderilecek, ancak yasadan geri adım atılmayacak. Hükümet, anamuhalefet partisi CHP'nin, yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıması halinde Yüksek Mahkeme'den çıkacak kararı beklemeden, uygulamada ‘muğlaklığa yer bırakmayacak' hükümleri ekleyecek.

    Sözkonusu düzenlemenin, Meclis Başkanı seçimi için TBMM'nin 4 Ağustos'ta toplanmasıyla birlikte Genel Kurul gündemine de getirilmesi seçeneği üzerinde duruluyor.

    GENELKURMAY ‘BELİRGİNLİK' İSTEDİ

    Hükümetle Genelkurmay arasındaki görüşmelerde sözkonusu düzenlemenin, AB sürecinin sonucu olduğu ve ayrıca AİHM'nin de bu düzenlemeyi şart koştuğu anlatıldığı ve askerin bilgilendirildiği kaydediliyor. Genelkurmay'ın, düzenlemeye karşı olmadığı, ancak, suistimallerin önüne geçilebilmesi için düzenlemenin uygulamaya ilişkin hükümlerinin belirginleştirilmesi yönünde görüş beyan ettiği ifade ediliyor.

    Erdoğan'ın yoğun günü

    AK Parti'nin hukukçu kurmayları, tereddütleri ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemenin Meclis'teki yasama tatilinin ardından yapılabileceğini ifade ediyor.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün güne MİT Müsteşarı Emre Taner'i Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul ederek başladı. Haftalık olağan görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Erdoğan'ın daha sonraki konuğu Suudi Arabistan Prensi Velid bin Tallal oldu. Kabul, yaklaşık yarım saat sürdü. Başbakan Erdoğan daha sonra Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'le 45 dakika süren bir toplantı yaptı. Erdoğan toplantının ardından Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından haftalık olağan görüşmesini gerçekleştirdi.

    Ankara İl Kongresi ertelendi

    AK Parti'nin yarın yapılması planlanan Ankara İl Kongresi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ertelendi. Kongre tarihi olarak 19 Temmuz günü öne çıktı, ancak henüz kesinleşmedi. Başbakan Erdoğan'ın yoğun programları nedeniyle AK Parti Ankara Milletvekilleri ile bir araya gelip değerlendirme yapamaması kongrenin ertelenmesinde etkili oldu. Kongrenin ertelenmesinde, aday bolluğunun da etkili olduğu ifade ediliyor. AK Parti'de Ankara il başkanlığı için 22 Temmuz'da milletvekili adayı olan Emrullah İşler, AK Parti kurucularından İsmail Safi, RP eski il başkanı Mehmet Tellioğlu, Mamak Belediye Başkan aday adayı Murat Köse, il başkanlığı için adaylığını koyan isimler arasında yer alıyor.




    AK Parti geri adım atmayacak Yorumları