İsrail suçlu   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 07-03-2009 (08:36)   Son Mesaj: 07-03-2009 (08:36)    Cevap: 0    Gösterim: 886  

    07-03-2009

    İsrail suçlu

    Uluslararası Af Örgütü, İsrail'in Gazze saldırısında bin 400 masum Filistinli sivili katlettiğine dikkat çekti.

    İsrail'in Gazze saldırısına ilişkin bir rapor açıklayan örgüt, İsrail'in savaş suçu işlediğinin altını çizdi. Uluslararası Af Örgütü'nün yayınladığı rapor bugüne kadar Gazze saldırısı üzerine hazırlanmış en kapsamlı rapor olduğu belirtildi. İsrail'in Gazze'de savaş suçu işlediği vurgulanan raporda, "İsrail'in Birleşmiş Milletler ile işbirliğine gitmede başarısız olması ve kendi askeri saldırısını sorgulamaktan kaçınması operasyonun şeffaf olmasından kaçındığı anlamına gelmektedir" denildi.

    Londra merkezli örgütün hazırladığı 117 sayfalık detaylı raporda, ''İsrail güçleri, Gazze Şeridi'ne 22 gün süren saldırıda yüzlerce Filistinli sivili öldürdü, binlerce evi yıktı. Bunlar savaş suçudur" ifadeleri yer aldı. Uluslararası Af Örgütü, İsrail'in Gazze Şeridi'nde Aralık ve Ocak'ta düzenlediği büyük saldırıların "ahlaksızca" yapıldığını ve operasyonlarda Filistinli sivillerin hedef alındığını bildirdi.

    Londra merkezli örgütün hazırladığı 117 sayfalık detaylı raporda, ''İsrail güçleri, Gazze Şeridi'ne 22 gün süren saldırıda yüzlerce Filistinli sivili öldürdü, binlerce evi yıktı. Bunlar savaş suçudur" ifadeleri yer aldı.

    300'ü çocuk 1400 sivil katledildi
    Operasyonlarda 300'ü çocuk, 1400 masum sivilin öldüğünü hatırlatan örgüt, İsrail'e, nüfus yoğunluğu olan bölgelerde ağır silah, beyaz fosfor ve diğer belirsiz silahları kullanmama yönünde kamuoyuna açık bir teminat vermesi çağrısını yaptı.

    Raporda, İsrail askerlerinin bir eve toplanan 21 kişiyi öldürmesi, ağır silahlarla Birleşmiş Milletler okulunun bombalanması sonucu onlarca kişinin ölmesi, İsrail'de çalışan Gazzeli doktorun 3 kızının öldürülmesi gibi bazı konular detaylı olarak ele alındı.

    "Hamas sivilleri zırh olarak kullanmadı"
    Raporda, Hamas'ın Gazze'de sivilleri zırh olarak kullandığına dair bir ipucu bulunamadığı da ifade edildi. İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, 18 Ocak'ta sona eren saldırılarda 295'i sivil 1166 kişinin öldüğü iddia edilmiş ve "uluslararası savaş kurallarının ihlal edilmediği" ileri sürülmüştü.

    Baskılar, Siyoniste krediyi durdurdu
    Haaretz gazetesi, Belçika-Fransa finanslı Dexia bankasının Batı Yaka'da inşa edilen Yahudi yerleşim birimleri için verdiği kredileri, Filistin davasına destek veren sivil toplum kuruluşlarının baskısı sonucu durdurduğunu duyurdu. Gazete haberinde şunları yazdı: "Belçika-Fransa bankasının yönetimi, Filistin'e destek veren sivil toplum kuruluşlarıyla, parti, dernek ve örgütlerin bir ay boyunca yaptıkları baskılar sonucu Batı Yaka'da inşa edilen Yahudi yerleşim birimleri için verdiği kredileri durdurdu." Dexia bankasının idarecilerine dayandırarak verdiği haberde ayrıca, banka idaresinin Yahudi yerleşim birimlerini finanse etmenin bankanın ahlaki ilkelerine ters düştüğünü öne sürerek böyle bir işlemi durdurduğunu yazan gazete haberin devamında şu ifadeler yer verdi: "Belçika-Fransa bankası İsrail'de büyük ihaleler alan bir bankadır. İsrail'de bankayı, Dexia İsrail Bank idare ediyor. Banka idaresi Ekim 2008 yılında, İsrail'deki şubesinin Batı Yaka'da yerleşim birimlerinin inşası için yüksek miktarlarda kredi verdiğini fark etti.




    İsrail suçlu Yorumları