Gladyoyu bilenler tek tek öldürüldü - video   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-03-2009 (00:13)   Son Mesaj: 07-03-2009 (00:13)    Cevap: 0    Gösterim: 929  

    07-03-2009

    Gladyoyu bilenler tek tek öldürüldü - video

    Gladyoyu bilenler tek tek öldürüldü - video
    GLADYO SIRRI SAKLANDI

    Gladyo, İtalya'da tam 40 yıl boyunca büyük eylemler yaptı. Terör saldırıları, suikastlar, katliamlar, darbe girişimleri, hatta bir başbakanın katledilmesi... Ancak bunca gürültülü eyleme rağmen, Askeri istihbarat arşivlerine sivil bir savcı girene kadar Gladyo'nun varlığı ispatlanamadı.

    GLADYO'YU BİLEN ÖLDÜRÜLDÜ

    Çünkü Gladyo, izini keşfeden ve örgütün varlığına ilişkin herhangi bir sırra ulaşan kişileri de ortadan kaldırıyordu. Bunlardan biri de Başbakan Aldo Moro'nun Gladyo tarafından katledildiğini tespit eden gazeteci Mino Pecolli'ydi.

    SAVCILARA BASKI YAPILDI

    Aslında varlığı ispatlandıktan sonra da Gladyo'yu, devletin damarlarından söküp atmak kolay olmadı. Ordu, siyaset, sivil toplum ve yargıda örgütlenen Gladyo, savcılara ciddi baskılar yapıyordu. Bu baskı ve tehditler sadece fiili saldırı şeklinde de değildi. Gladyo, yargı mensuplarına en tepeden baskı yaptırıyordu.

    SUÇLULAR YARGIDAN KAÇIRILDI

    Gladyo'nun suç işleyen elemanları da olağanüstü şekilde koruyup kollanıyordu. Öyle ki askeri istihbaratın talimatıyla üç jandarmayı öldüren tetikçi, yıllar sonra verdiği ifadesinde "kaçmam için sanki bütün İtalya bana yardım etti" demişti.

    "ORDUYU YIPRATMAYA YÖNELİK" SAVUNMASI

    Fransa'da da darbe planı üzerinde yakalanan Gladyo, siyasi bir manevrayla kurtarılmıştı. Darbe haberlerinin Fransız Ordusu'nu yıpratmak için çıkarıldığı izlenimi yayıldı ve böylece bazı medya ve siyasetçilerin de desteğiyle soruşturma kapatıldı.

    BU FİLMİ GÖRMÜŞTÜK

    İşin ilginç yanı, yıllar sonra aynı manzara Avrupa'nın bir başka ülkesinde Türkiye'de de cereyan ediyor. Soruşturmayı durdurmaya yönelik atılan her adım, biz bu filmi görmüştük dedirtiyor.

    [FLV]http://media.samanyoluhaber.com/media/habervideo/2009/07/02/9.flv[/FLV]




    Gladyoyu bilenler tek tek öldürüldü - video Yorumları