Su Fiyatlarina yeni zam   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-03-2009 (00:07)   Son Mesaj: 07-03-2009 (00:07)    Cevap: 0    Gösterim: 1024  

    07-03-2009

    Su Fiyatlarina yeni zam

    Su Fiyatlarina yeni zam
    İSKİ'nin teklifi İBB Meclisi'nde kabul edilirse 10 metreküpe kadar su kullanılan konutlarda suyun fiyatı 2,13 TL'den 2,45 TL'ye çıkarılacak.

    İSKİ Genel Müdürü Vural basın açıklaması yaparak yeni su fiyatları hakkında bilgi verdi. Vural, Melen Suyu'nun İstanbul'a 225 kilometre uzaklıktan geldiğini belirterek, bu projenin devreye girmesinin ardından İSKİ'nin elektrik giderlerinin yüzde 71 oranında arttığına işaret etti. Bu durumun işletme giderlerini arttırdığını anlatan Mevlüt Vural, buna rağmen yatırımlara hızla devam ettiklerini dile getirdi.

    Son 5 yılda 2 milyar 551 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını belirten İSKİ Genel Müdürü, "İSKİ kar amacı gütmeyen bir kamu kuruluşudur. Su birim fiyatları işletme maliyetlerine göre belirlenmekte. Su fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gidilimesi teklifimiz İBB meclisine sunulacaktır." dedi.

    Suyun İstanbul halkına iletilmesi için yapılan yatırımlara paralel olarak yeni su tarifesi şöyle olacak: "Konutlarda: 10 metre küpe kadar 2.13 TL iken 2,45'e çıkarılacak. 10-20 metreküp kullanımlar 3,20 TL'den 3,68 TL'ye, 20 metreküpten fazla olanlar 4,26'dan 4,90'a çıkarılması planlanıyor. Tüm işyeri kullanımlarında mevcut fiyat 4,26 TL iken 5,27 TL'ye çıkarılacak. Resmi ve özel okulların tüm kullanımları 2,13 iken 2,45 TL olacak. Resmi ve özel hastaneler 3,20 TL iken ödeyeceği yeni miktar metrekübü 3,68 TL olacak"

    İSKİ Genel Müdürü basın mensuplarının soruları üzerine şu açıklamayı yaptı: "İstanbul'un susuz kalmaması, atıksuların çevreye zarar vermeden ulaştırılması, bugüne kadar hayata geçirilen yatırımların sürmesi ve şehrimize sahip çıkma anlamında vatandaşlarımızın yeni fiyat düzenlemesini anlayışyla karşılayacağını umut ediyorum."

    Yaptıkları planlamaya göre 1 Ağustos'tan itibaren yeni fiyatların geçerli olmasını temenni ettiklerini söyleyen Vural, "Teklifimiz Meclis'e sunulacak. Bu rakamlar kurumumuzun teklifi. Bu teklifi bu ayki Mecliste gündeme getireceğiz. Bunun bizim istediğimiz şekilde gerçekleşirse onların verdiği karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Onlar teklifimize uyarlar mı aşağı indirirler mi bilemem. İstanbul'un sürdürebilir su idaresi için böyle bir teklif yapmam gerekti. 1 Ağustos'tan itibaren yürürlğe girmesi teklif ettik." şeklinde konuştu.

    (CİHAN)




    Su Fiyatlarina yeni zam Yorumları