Bu kadarı da olmaz   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 06-27-2009 (12:01)   Son Mesaj: 06-27-2009 (12:01)    Cevap: 0    Gösterim: 858  

    06-27-2009

    Bu kadarı da olmaz

    Biri Kahramanmaraş, diğeri Osmaniye'de yaşayan, 84 yaşındaki ikiz kardeşlerin adeta birbirinin kopyası gibi geçen ömürleri aynı gün sona erdi.


    Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Kesim köyünde yaşayan 84 yaşındaki 9 çocuk babası Musa Genç ile ikizi olan kızkardeşi, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Kumarlı Köyünde yaşayan 7 çocuk annesi Hürü Uyduran, aynı gün birkaç saat arayla hayata veda etti.


    Dayısını toprağa vermek üzere geldiği Osmaniye'de, Kahramanmaraş'taki annesinin ölüm haberini aldığını belirten Hürü Uyduran'ın oğlu Veli Uyduran (67), annesi ile dayısının birbirlerinden uzak olsalar bile sevinçlerini de üzüntülerini de hissettiklerini belirtti.


    Annesi ile dayısının 17 yıl önce de birbirlerinden habersiz gittikleri hastanede tesadüfen karşılaşıp aynı hastalıktan aynı gün ameliyat geçirdiğini anlatan Veli Uyduran, şunları söyledi:
    “Annem, sık sık Kadirli'ye gelir, dayımı görürdü. Apandisit sıkıntısı çektiği halde dayımın üzülmemesi için ona bahsetmemiş. Oysa, dayım da aynı hastalıktan sıkıntı çekiyormuş. Her ikisi de birbirlerine söylememişler bu rahatsızlıklarını, ancak hastanede karşı karşıya gelince çok şaşırmışlar. Aynı gün apandisit ameliyatı geçirmeleri onlarda şok etkisi yaratsa da daha sonra bu olayı tatlı bir anı olarak aile sohbetlerinde anlatırlardı.”


    Veli Uyduran, ailenin tüm yakınlarının, erkek kardeşi toprağa verirken, kız kardeşin de ölüm haberini almalarıyla çifte acı yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti:
    “Annem ve dayım arasındaki duygusal ve fiziksel bağlantıları doktorlara da sorduk. Doktorların söylediğine göre, birçok hastalıkta genetik faktörler olduğundan, her ikisinin de aynı rahatsızlığa yakalanması doğalmış, ancak onların duyguları bile birbirine benzerdi. Annem bazen 'içimde bir sıkıntı var, dayınızın başında bir sorun var' derdi. Dayımın yaşadığı üzüntüyü de sevinci de hissederdi.”


    İkiz kardeşlerden Musa Genç'in Kadirli'nin Kesim köyünde, kız kardeşi Hürü Uyduran'ın ise Andırın'ın Kumarlı köyünde, aynı gün ölmesi nedeniyle, ailelerin her iki cenaze töreninde de bulunabilmesi için cenazelerin bir gün arayla toprağa verildiği öğrenildi.




    Bu kadarı da olmaz Yorumları