ne denir ne denmez?   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 05-16-2009 (08:04)   Son Mesaj: 05-16-2009 (08:04)    Cevap: 0    Gösterim: 895  

    05-16-2009

    ne denir ne denmez?

    ne denir ne denmez?Dün bir gazetede, galiba Haber Türk’te “Eşcinsel değilim diyene eşcinsel denir mi?” başlıklı bir yazı kaleme alınmış. Önce Fanatik Gazetesi’nde çıkan daha sonra diğer büyük gazetelerimizin de takip ettiği, bir hakem arkadaşımıza, aldığı askerlik yapamaz raporuna binaen TFF tarafından hakemlik yaptırılmaması ve bu arkadaşın insan haklarına aykırılık olduğu iddiasıyla itirazı konusunda yapılan haber üzerine.
    Konuyu açalım. Bu arkadaşa Gülhane Askeri Tıp Akademisi tarafından bir rapor verilmiş. Kararda diyor ki: B/17 F-3 Askerliğe elverişli değildir. Teşhis bölümünde de diyor ki: Psikoseksüel bozukluk.
    Bu hakem arkadaşımız da bu raporla askerliğini yapmamış. Normal mi. Normal.
    Sonra TFF Hakem İşleri Ünitesi demiş ki; Trabzon İl Hakem Kurulu Başkanlığı’na .........”Askerliğe elverişli değildir” ibaresi yer aldığından, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Hakemliğe Giriş Ünvan ve Klasmanlara Ayrılma İle Vize yenileme Kural, Prensip ve Yöntemleri İç Talimatı’nın 25. Maddesi’ne göre “Sağlık problemleri nedeniyle askerlikten muaf tutulanlar hakemlik yapamazlar” hükmü gereği işlem yapılması hususunda.. diye gidiyor. Yani ne diyorlar bu arkadaşa. Hakemlik yapamazsın. Tamam mı, tamam.
    Sonra bu arkadaş, TFF Yönetim Kurulu Başkanlığı’na sunulmak üzere TFF Trabzon Evrak Bürosu’na bir dilekçe yollamış. Demiş ki özetle; Bu rapordan sonra ben iki ay maç yönettim. Niye şimdi hakemlik yaptırmıyorsunuz? Madde açık, sağlık problemleri nedeni ile askerlik yapmayanlar hakemlik yapamaz. Oysa ki benim sağlık problemim yok. Almış olduğum rapor gayet açık. Raporumda yazan Psikoseksüelin açılımı gayet belli “eşcinsel olduğumdan” dolayı askerlik yapamadım yoksa turp gibiyim. Bu yaptığınız insan haklarına aykırı.”
    Tekrar edelim; kim demiş, “eşcinselim diye asker olmadım” diye. Bu hakem arkadaş demiş. Nerede demiş TFF’ye yazdığı dilekçede demiş.
    Peki eşcinsel olmayana eşcinsel mi denmiş bu durumda. Denmemiş.
    Peki bu arkadaşlar haberi niye takip etmemiş. Çünkü ajanslarına yine bu hakem arkadaş demiş ki “Eşcinsel falan değilim”.
    Gazeteci arkadaşlara ne etmiş bu hakem, çok şey denebilir ama tek ve doğru kelime “Ayıp” etmiş.
    Yazık olmuş, enteresan haber halbuki. Daha da uzar, insan haklarına kadar yolu var. Bakalım farklı olanlar neresinden yakalayacaklar.




    ne denir ne denmez? Yorumları