Coniler birbirini öldürmeye başladı   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 05-12-2009 (08:23)   Son Mesaj: 05-12-2009 (08:23)    Cevap: 0    Gösterim: 568  

    05-12-2009

    Coniler birbirini öldürmeye başladı

    Coniler birbirlerini öldürmeye başladı
    Irak'ın başkenti Bağdat'taki bir ABD üssünde bir Amerikan askerinin, 5 asker arkadaşını öldürdüğü bildirildi.



    Daha önce Bağdat Uluslararası Havaalanı yakınlarındaki Amerikan üssü "Camp Liberty"ye açılan ateşte öldürüldüğü haber verilen 5 Amerikan askerinin bir başka Amerikan askeri tarafından vurulduğu, ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) bir yetkili tarafından duyuruldu.

    Washington'daki bir başka üst düzey askeri yetkili de sadece bir Amerikan askerinin 5 asker arkadaşını öldürdüğü dışında henüz üste olanlar hakkında ayrıntı bilmediğini söyledi.

    Bu arada, Irak'taki bir ABD askeri sözcüsü, bu ülkedeki ana üslerden birinde ateş açarak 5 asker arkadaşını öldürülen Amerikan askerinin gözaltına alındığını bildirdi.

    Söz konusu olay, Irak'ta 10 Nisandan bu yana tek bir saldırıda en fazla Amerikan askerinin öldüğü olay oldu.

    Kuzeydeki Musul kentinde 10 Nisanda, bir polis merkezi yakınında düzenlenen intihar saldırısında 5 Amerikan askeri ölmüştü.

    Öte yandan, bu ay başında Irak'ın kuzeyinde bir askeri eğitim merkezinde de Irak askeri üniforması giymiş bir kişinin 2 Amerikan askerini öldürdüğü haber verilmişti.

    Irak'tan son olayla ilgili gelen ilk haberlerde, 5 Amerikan askerinin üste düzenlenen saldırıyla öldürüldüğü bildirilmişti. (AA)




    Coniler birbirini öldürmeye başladı Yorumları