Dağlica baskini nasil oldu?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-06-2009 (22:29)   Son Mesaj: 05-06-2009 (22:29)    Cevap: 0    Gösterim: 1365  

    05-06-2009

    Dağlica baskini nasil oldu?

    İşçi Partilileri rahatsız eden soru

    Ergenekon sanıkları duruşma salonunda birbirine girdi.

    Önce tutuksuz sanık Ayşe Asuman Özdemir'le ifadeleri uyuşmayan Kemal Kerinçsiz olay çıkardı. Ardından da Mehmet Zekeriya Öztürk'ün Dağlıca Baskını ile ilgili soruları İşçi Partilileri ayaklandırdı. Terör Örgütü elebaşı Öcalan'la yakın olduğu bilinen Doğu Perinçek ve İşçi Partililer öztürk'e 13 askerimizin şehit edildiği dağlıca baskınını "gündeme getirme" baskısı yaptı.

    Asrın Davası'nda 81. oturum hayli gergin geçti. Tutuksuz sanık Ayşe Asuman Özdemir'in çapraz sorgusu sırasında tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz ile Özdemir arasında yaklaşık 2 saat süren bir tartışma yaşandı.

    ATABEYLER SORUSU KIZDIRDI

    Ayşe Asuman Özdemir Kemal Kerinçsiz'in Atabeyler çetesini savunmak için gönüllü olduğu yönünde ifade vermiş, Kerinçsiz ise dava Ankara'da olduğu için teklifi bile kabul etmediğini iddia etmişti. Tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz, Ayşe Asuman Özdemir'in çarpraz sorgusunu fırsat bilerek Özdemir'e bazı sorular sordu.



    [FLV]http://videogaleri.samanyoluhaber.com/video/2009/5/6/11.flv[/FLV]

    İfadelerinin uyuşmaması sebebiyle zaten var olan soğukluk duruşma salonunda tartışmaya dönüştü. Kerinçsiz, Özdemir'i yalancılıkla suçladı. Özdemir ise Kerinçsiz'in Atabeyler davasında yer almak istediği iddialarını yeniden gündeme getirdi.

    AYŞE ASUMAN ÖZDEMİR: KERİNÇSİZ BANA "BU ÇOCUKLAR VATANSEVER. ŞEREFLE SAVUNURUM." DEDİ VE DAVAYI BAĞLI OLDUĞU BİRLİĞİN 60 AVUKATIYLA BİRLİKTE HİÇBİR
    BEDEL ALMAKSIZIN SAVUNABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.

    KERİNÇSİZ: YAZDIKLARINIZIN HESABINI VERECEKSİNİZ. SİZİN BİR SÜRÜ YALANINIZI DİNLEDİK.

    Duruşma salonundaki ikinci tartışma ise tutuklu sanık Zekeriya Öztürk ile İşçi partililer arasında yaşandı. Zekeriya Öztürk'ün, Ayşe Asuman Özdemir'e Dağlıca baskınında görevli olan Tabur komutanı Yarbay Onur Dirik ile ilgili soru sormak istemesi İşçi partisi avukatlarını rahatsız etti.

    Terör örgütü PKK'nın 21 Ekim 2007'de gerçekleştirdiği kanlı Dağlıca baskınında 13 askerimiz şehit olmuş, 8 askerimiz de kaçırılmıştı. Türkiye'yi sarsan saldırının ardından çok ciddi iddialar ortaya atıldı. İhanet olmasa bile olayda büyük bir ihmalin söz konusu olduğu, günlerce konuşuldu.

    Dağlıca'da Mehmetçiğin baskına uğramasının sorumlusu olarak ise Dağlıca Tabur Komutanı Onur Dirik gösteriliyordu. Nitekim Dirik'e ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydı da itiraflarla doluydu.

    YARBAY DİRİK: BİZİM BU OLAYDAKİ DEHŞET HATAMIZI SÖYLEYEYİM Mİ SİZE DEHŞET! BENİM KESİNLİKLE TABUR KOMUTANLIĞI'NDAN ALINMAM LAZIM BU HATA ÜZERİNE...

    Birinci iddianamenin delil klasörleri arasında yer alan belgeler işte bu ihmaller zincirini bambaşka bir boyuta taşıdı. İddiaya göre Yarbay Dirik Dağlıca baskınından yaklaşık bir yıl önce Dağlıca'daki askeri birliklerin bulunduğu noktaları gösteren fotoğrafları Özdemir'e göndermiş, üstelik fotoğraflarda askerlerin konuşlandığı tepeler, stratejik noktalar açıklamalarla aktarılmıştı.

    Bu bilgi ve fotoğraflar akıllara Dağlıca baskınında Ergenekon parmağı mı var sorusunu akla getiriyordu. Tutuklu sanık Zekeriya Öztürk, Özdemir'e Yarbay Dirik ile ilişkisini ve fotoğrafları sordu. Ancak bu soru PKK terör örgütüyle yakın temasları bilinen Doğu Perinçek ve avukatlarını ayaklandırdı. İşçi partililer sorunun sorulmasına izin vermedi. Bunun üzerine Öztürk, Perinçek'e sert tepki gösterdi.

    ÖZTÜRK: "SORU SORMAKTAKİ AMACIM, KRALDAN ÇOK KRALCI OLANLARA MEYDAN VERMEK DEĞİL. ONLAR TSK ALEYHİNE YAZI YAZARKEN BEN DAĞDA ÇATIŞIYORDUM. KENDİLERİ PROVOKASYON YAPIYORLAR."

    Gün geçtikçe ve olaylarla kişilerin bağlantıları deşifre oldukça duruşma salonu hareketlenmeye başladı. Bu arada Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar, Mahkeme Heyetinden Danıştay davasının Ergenekon davası ile birleştirilmesi yönünde görüş bildirmesini talep etti.

    İstanbul 13. ağır ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün de Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebinin 8 Mayıs Cuma günkü oturumda değerlendirileceğini söyledi. İstanbul'daki mahkemenin her iki davanın birleştirilmesini 'kabul etmesi' halinde Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 8 sanık, Ergenekon davası kapsamında hakim karşısına çıkacak.




    Dağlica baskini nasil oldu? Yorumları