Papağan konuşmayi öğretti   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 02-26-2009 (02:06)   Son Mesaj: 03-09-2009 (05:50)    Cevap: 1    Gösterim: 1208  

    02-26-2009

    Papağan konuşmayi öğretti

    Papağan konuşmayi öğretti

    İki papağan sayesinde konuşmayı öğrenen adam çok önemli bir karar aldı.
    ABD'de 14 yıl önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve kendisine "bir daha konuşamaz" teşhisi konulan bir Amerikalı, konuşma yetisine 2 papağanı sayesinde yeniden kavuşmasının ardından hayatını kuşlara adadı.

    Washington'daki evinde halen 80 kuşla birlikte yaşayan 50 yaşlarındaki Brian Wilson, 1995'te geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı.

    Doktorlar, kaza sırasında emniyet kemeri takılı olmayan Wilson'ın bir daha konuşamayacağını ve hayatının geri kalanında yatalak kalacağını söylediler, ancak 2 geveze papağan sayesinde Wilson konuşma yetisine tekrar kavuştu.

    O günleri AFP'ye anlatan emekli itfaiyeci Wilson, "2 kuş bana konuşmayı öğretti. Başımdaki yara o kadar kötüydü ki, hayatım boyunca 2 yaşındaki bir çocuk gibi bile konuşamayacağımı sanıyorlardı. Ancak 2 papağanım benimle konuşmaktan hiç vazgeçmedi. Sonra bir gün ağzımdan bir kelime çıktı, sonra bir kelime daha, sonra daha fazlası" diye konuştu.

    Artık neredeyse normal şekilde yürüyebilen Wilson, papağanlara minnettar olduğunu göstermek için hayatını kendisinin yeniden konuşmasını sağlayan bu kuşlara adadığını söyledi.

    Evini papağanları ve sahiplerinin istemediği birçok kuş için barınak haline getiren Wilson, "Onlar için elimden geleni yapıyorum. İsteyebilecekleri her şey burada var" dedi.

    Kuşlar için Wilson Papağan Vakfı'nı kuran Wilson, halen yaklaşık 80 kuş beslediğini, aylık masrafının yaklaşık 6 bin dolar olduğunu ve gelir elde etmek için kuşlarla gösteriler düzenlediğini belirtiyor.




    Papağan konuşmayi öğretti Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-09-2009, 05:50

    --->: Papağan konuşmayi öğretti


    Demekki neymiş.. Kuş beyinli deyip geçmemek lazımmış yaratıcının onlara werdiği görewlerini piyasadaki birçok beyinsizden daha iyi yaptıkları kesin..